• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Idag 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Hemma
Linköping
LHC
Borta
HV71
HV71

Little levererade igen för Linköping

5 januari 2019 20:20
Tvåmålsskytten Broc Little jublar
#LHCHV71

Säsongens tredje möte mellan Linköping och HV71 bjöd på högklassig underhållning och stor dramatik inför fullsatta läktare. Till slut blev amerikanen Broc Little matchvinnare med sina två fullträffar.


Inför fullsatta läktare i SAAB Arena inledde Linköping och HV71 matchen med en relativt jämn period, där gästerna ändå hade ett litet övertag spelmässigt. Inte minst Mattias Tedenby var het och hade bland annat en stolpträff i numerärt överläge, men 0-0 stod sig under de första 20 minuterna.

– Vi kommer ut på ett ganska bra sätt. Ser man till de senaste matcherna har motståndarna fått föra matchen, men i dag är det vi som drar upp tempot och det är kul att se, tyckte HV71:s Robin Figren i C More.

Jösses vilken scenförändring vi därefter fick se målmässigt i den andra perioden. Fullträffarna avlöste varandra i en relativt jämn takt och lagen turades om att ha ledningen i några vändor ända fram till 3-3, efter 15-9 i skott. Publiken njöt i fulla drag, oavsett sympatier.

– Jag tycker att det är en bra hockeymatch med högt tempo, det ställs höga krav på spelarna i båda lagen. Det är roligt att det är händelserikt. Vi måste vara väldigt noggranna framför båda målen, det känns som att det är där det avgörs, kommenterade Linköpings tränare Tommy Jonsson.

3-3 efter tre perioder

Den tredje perioden fortsatte på ett för publiken underhållande sätt med chanser åt båda håll, men nu blev det målsnålt igen. Avgörandet lät vänta på sig en stund till, närmare bestämt till förlängningen där en viss het målskytt i form av Broc Little klev fram och avgjorde tillställningen. I och med det har han nu levererat fem mål på tre matcher.

– Det är en femtio/femtio-match och vi vann. Det är härligt med fullsatt hus och vi gav publiken en bra show. Jag är bara glad att vi lyckades vinna. Vid sista målet går jag på instinkt och har lite tur när pucken går in över axeln, berättade segerskytten Little i C More.

I och med segern har Linköping tagit 8 av 9 möjliga poäng mot HV71 den här säsongen och tog sin fjärde raka seger, medan HV71 fick sin fyra matcher långa segersvit bruten.

Se highlights från matchen på SHL Play!