Hemma
Mora
MIK
Borta
Djurgården
DIF

Abbott vs Axelsson - Mora söker säker mark

4 januari 2019 14:00
#MIKDIF

En pånyttfödd Dick Axelsson sköt hem segern och gav Djurgården lagets första trepoängare på över en månad. Nu väntar Mora på bortais, ett Mora som har chans att lämna kvalplats och som har goda minnen mot just Djurgården.


Noterbart Mora

– Efter seger på vardera sida om julvilan har Mora nu gått på två raka förluster. Det senaste nederlaget - 4-7 vs Luleå - var en riktig smäll i hemmaborgen. Målbäst i Mora i förlustmötet var Mathias Bromé med dubbla nätrassel.

– Säsongen har hittills innehållit två möten med Djurgården. Det senaste spelades för endast två veckor sedan och vanns av Mora efter ett riktigt drama.

Spencer Abbott agerade hjälte den gången när han avgjorde från straffpunkten. Nils Carnbäck hade innan dess kvitterat i slutperioden och tagit matchen till förlängning och straffar, där alltså Abbott avgjorde. Mora vann med siffrorna 3-2.

Noterbart Djurgården

– 2018 slutade på bästa möjliga vis när Djurgården hemma på Hovet vann över Växjö med 4-2. Segern satte punkt för en längre förlustrad och ännu viktigare var att den även innebar en efterlängtad trepoängare. Det var Djurgårdens första vinst under ordinarie tid sedan 4-1 mot Örebro - den 24:e november.

Dick Axelsson var mannen bakom nyårsfirandet på Hovet. Med 1.19 kvar att spela sköt forwarden det matchvinnande ledningsmålet i numerärt överläge. Axelsson har även växlat upp rejält efter en höst där han flera gånger sågat sig själv, och på sina fem senaste matcher har säsongens tre första mål kommit.

– Spiken i kistan mot Växjö stod Jakob Lilja för. Poängmaskinen placerade segersiffrorna 4-2 i öppen målbur och avslutade matchen på ett mål och en assist.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKDIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.