Widings fullträff sänkte Brynäs

5 januari 2019 20:42
En Rögle-spelare i vit tröja knyter näven efter att ha gjort mål
#BIFRBK

Mycket av förhandssnacket i matchen mellan Brynäs och Rögle handlade om ungdomarna Victor Söderström, 17 år, och Leon Bristedt, 24 år. Men det var en veteran som fick sista ordet. Med sina två mål, varav det första blev matchvinnande, såg Daniel Widing till att utöka Rögles segersvit till tre raka matcher och samtidigt bryta förlusttrenden mot just Brynäs.

De flesta åskådarna i Gavlerinken förväntade sig nog en rivstart från formstarka hemmalaget men i stället blev matchinledningen den omvända. Bortalaget Rögle spelade klurigt i offensiven och tvingade Brynäs att dra på sig utvisningar. I ett minuten långt 5 mot 3 satte Kodie Curran – tillbaka efter Spengler Cup – ett slagskott rätt upp i krysset från snäv vinkel. Skåningarna hade ytterligare lägen att göra mål, inte minst i ett friläge i boxplay genom stekheta Leon Bristedt, men i stället var det Brynäs som fick matchens andra mål. Precis som för Rögle var det ett powerplay som gav resultat för hemmalaget när en tilltrasslad situation framför mål ledde till att Joel Kellman fick halvöppet mål och nätade. I slutet av perioden hade Brynäs ännu en puck inne genom Robert Kousal, men det dömdes bort på grund av sparkrörelse.

– Ingen bra period, vi kommer inte upp i nivå, vi ska vara glada att vi har 1-1, sa en kritisk Joel Kellman i C Mores pausintervju.

Om känslan var att Brynäs var på väg att ta över matchen i slutet av den första perioden försvann den någonstans i periodpausen. Den andra perioden dominerades av Rögle som öste på i offensiven och vann skotten i mittakten med 17-4. Det blev dock bara ett måls utdelning på övertaget, och det kom via en hästspark till skott av Daniel Widing som kom in på högerkanten och avslossade bössan vid toppen av tekningscirkeln. Pucken satt som en smäck vid den bortre stolpen.

– Jag har gjort några såna mål här i Gavlerinken så jag kan isen och vet var pucken ska ligga, skojade Widing efter sitt mål.

– Det är alldeles för dåligt, vi behöver förbättra allt, sa en mycket missnöjd Jesper Boqvist i hemmalaget.

Höll undan till tredje raka

I den tredje perioden inledde Brynäs i powerplay och trots ytterligare ett par möjligheter i den spelformen ville det sig inte för hemmalaget den här kvällen. Bästa chansen fick Joel Kellman efter en sidledspassning nära målet men han lyckades inte överlista Justin Pogge som storspelade i sista perioden och dessutom hade hjälp av sin stolpe vid ett tillfälle. Mot slutet av matchen stal Mattias Sjögren pucken av unge Victor Söderström och serverade succényförvärvet Trevor Mingoia som punkterade matchen med sitt 1-3-mål. Av bara farten satte Daniel Widing 1-4 i tom kasse och därmed bröt Rögle den negativa sviten mot Brynäs som hade vunnit säsongens två tidigare möten med 4-0.

– Vi dominerar hela matchen, jag är riktigt stolt över grabbarna, sa Lucas Elvenes efter Rögles tredje raka viktoria vilket tog laget upp på samma poäng som Djurgården på niondeplats i den osedvanligt jämna SHL-tabellen.