Timrå
TIK

Hemmaborgen intakt för Växjö: "Jättestarkt av grabbarna"

10 januari 2019 21:45
Växjös målvakt centralt i bild med pucken i midjehöjd och Timrås Filip Hållander till höger om sig.
#VLHTIK

Elfte raka hemmasegern och tre nya poäng att bära med till tabelltoppen. Växjö lyckades hålla undan till en uddamålsvinst mot Timrå - till stor del tack vare Viktor Andréns räddningar och Brendan Shinnimins målskytte.

Brendan Shinnimins målform har det inte varit något fel på den senaste tiden. På torsdagskvällen höll kanadensaren skarpskyttet vid liv, då han redan efter två minuter öppnade målskyttet. Från vänsterkanten bröt Shinnimin in och tog ett skott som Niklas Svedberg räddade, innan forwarden forcerade in sin egen retur till 1-0 för Växjö.

Bortsett från ledningsmålet var matchupptakten relativt chansfattig. Gästande Timrå, stärkta av helgens skalp i Scandinavium, hade sin första stora chans exakt halvvägs genom perioden när Rickard Palmberg spelades ren framför mål. Viktor Andrén stängde igen på skottet och målvakten var säker även i det efterföljande boxplayspelet. Växjö tog över något lagom innan vilan, men utan att komma till öppna skottlägen.

Finländskt samarbete banade väg för ny ledning

I mittenakten dröjde det dock inte länge innan Växjö började att luckra upp Timråförsvaret. Janne Pesonen och Joel Persson serverades båda varsitt vidöppet skottfält, men båda gångarna stod Svedberg för viktiga parader. Istället för utökad Växjöledning skickade Johannes Kinnvall med 10.04 spelat dit kvitteringen, fint framspelad av Henrik Törnqvist efter en offensiv tekningsvinst. Timrålyckan blev dock kortvarig för tre minuter senare friställde Julius Junttila snyggt sin landsman Pesonen som återgav Växjö kommandot.

Erik Josefsson och Pontus Netterberg samspelade sig dessutom fram till 3-1 innan periodvilan, där Josefsson serverades öppet nät av kedjekamraten. Växjö gick därmed in i slutakten med vittring på seger. Och visst höll smålänningarna hela vägen, även om Hampus Larsson skapade spänning med en reducering tio minuter från slutet. Timrå hade dessutom chanser till en kvittering, men Växjö och målvakten Andrén höll undan och plockade sin elfte raka hemmaseger.

– Jättestarkt av grabbarna, speciellt här de sista minuterna som vi stänger ner. Skönt att vi redde ut det, berömde tränaren Sam Hallam i intervju med C More.