Sundh frälste HV71 - straffmålet avgjorde rivalmötet

10 januari 2019 22:00
HV71:s Oscar Sundh firar sitt matchvinnande 3-1-mål framför firande hemmafans bakom plexiglaset.
#HV71FBK

Dramatik ända in i slutsekunderna. HV71 spelade på torsdagen hem ytterligare en imponerande seger och tryckte samtidigt till konkurrenten Färjestad. I ett kokande Kinnarps Arena blev Oscar Sundh segerskytt, något som innebar HV:s femte raka hemmavinst.

Kinnarps Arena stod uppdukat för klassiskt rivalmöte och välkomnade sin kapten Martin Thörnberg som säsongsdebuterade efter skadefrånvaro. Och även om målskyttet lös med sin frånvaro levererade mötet mellan HV71 och Färjestad redan från första nedsläpp. Bara en handfull sekunder hann ticka innan Michael Lindqvist hade matchens första chans - ett skott tätt utanför Jonas Gunnarssons målbur.

Annars kom det mesta i den första perioden att handla kring Andreas Thuresson. Fyra minuter in klippte HV-forwarden till med ett direktskott som träffade stolpen och en stund senare var han igenom i en omställning. Thuresson drog där på sig en utvisning och när även Robin Figren visades ut tvingades HV71 försvara tre mot fem, något som hemmalaget löste med bravur. Färjestad hade även sina chanser och den bästa kom genom Carl Jakobsson som ståendes mitt framför mål hindrades av Gunnarsson.

Formen har vänt: "Ett självförtroende byggs upp i gruppen"

Chanserna fortsatte att dugga tätt i mittenakten, där Jesper Olofsson tidigt kvitterade antalet stolpskott. Sebastian Wännström hade kort därefter en puck inne för HV71, men målet dömdes bort efter videogranskning. Nu kom ledningspucken ändå för Jönköpingslaget som med 7.21 på klockan forcerade in 1-0 via Christoffer Törngren.

Carl Jakobsson utjämnade något senare för Färjestad på en retur, men HV71 gick ändå till vila med övertaget. Sist på pucken var Färjestads Robin Press med sin skridskor. Målet tillskrevs däremot Andreas Thuresson, som sekunden innan styrt Mikko Lehtonens backskott och satt upp HV71 i ny ledning.

Efter en riktigt öppen start på den avslutande perioden tog sedan Färjestad över något. Mitt i pressen stack dock HV71 upp i en kontring och fick straff, en straff som Oscar Sundh utnyttjade genom att stänka dit 3-1. Oskar Steen replikerade omedelbart med en reducering för Färjestad, men Sundhs straffmål blev avgörande. I en nagelbitande avslutning landade HV71 via 3-2 sin femte raka hemmavinst och studsade samtidigt tillbaka på vinnarspåret.

– Vi har fått medstuds och det rullar på. På något sätt byggs ett självförtroende upp i gruppen - en tro på att vi kan vinna varje match. Även om vi har sämre perioder under matcherna tycker jag att vi hanterar dem bättre. Sen har vi i många matcher hittat vägar att vinna, det bygger ett lugn och en trygghet i gruppen, förklarade segerskytten Sundh i C More.