• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
HV71
HV71
Borta
Färjestad
FBK

Ytterell vs Wikstrand - HV71 och Färjestad i hett rivalmöte

10 januari 2019 12:00
#HV71FBK

Kinnarps Arena står redo för en klassisk duell när HV71 och Färjestad mäter krafterna på torsdagen. Rivalerna har varsin seger sett till säsongens inbördes möten, där Mikael Wikstrand och Alexander Ytterell agerat matchvinnare.


Noterbart HV71

– Fyra raka vinster - men i omstarten efter nyårsfirandet tog det stopp för HV71. Helgens E4-fight i Saab Arena slutade med förlust mot Linköping, som sänkte HV71 efter förlängning med siffrorna 3-4.

– Nu väntar ett nytt rivalmöte, denna gång på hemmais när Färjestad gästar. HV71 tar emot värmlänningarna med goda minnen från duons drabbning alldeles innan jul, en match som Jönköpingslaget vann med 4-3. Alexander Ytterell sköt då med säsongens första - och hittills enda - mål avgörandet till HV71 med endast två minuter kvar att spela.

Martin Thörnberg har missat hela säsongen på grund av skada. Men ikväll gör HV71-ikonen och den notoriske målskytten en efterlängad comeback, en comeback som alltså sker i Kinnarps Arena. Slår Thörnberg till med en patenterad fullträff redan i återkomsten?

Noterbart Färjestad

– Lördagens bortamöte med Skellefteå resulterade i en ny förlust för Färjestad, som sliter med formen. Carl Jakobsson och Jesper Olofsson gav värmlänningarna ledningen två gånger om, men i slutperioden tappade laget övertaget. Förlusten skrevs till 2-4.

– Trots att resultaten gått emot under mellandagarna och efter nyår är Färjestad inblandat i den absoluta toppstriden. Laget är trea i SHL-tabellen. Serieledningen är bara två poäng bort, men samtidigt jagas Färjestad underifrån av flera konkurrenter.

– Visst, HV71 vann senast som lagen möttes. Blickar vi däremot tillbaka till säsongspremiären var det Färjestad som segrade när rivalerna gjorde upp i Löfbergs Arena. Mikael Wikstrand stod för det matchvinnande målet i 3-1-triumfen.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71FBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.