Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Luleå
LHF

Luleå jobbade ner Örebro - ännu en gång

12 januari 2019 17:40
Luleå i gula tröjor tackar sin hejarklack efter matchen.
#ORELHF

Luleå tog alla poängen i mötet med Örebro även under lördagen. På bortais segrade norrbottningarna en tät drabbning med 2-1 efter att forne Örebrospelaren Daniel Sondell avgjort mötet i den tredje perioden.


Det var bra drag i Behrn Arena under lördagen när Örebro tog emot Luleå i ett returmöte sedan lagen drabbats samman även under torsdagen. Eftermiddagens match började något avvaktande, med få målchanser som resultat. Lagen låg tätt på varandra och styrde ut farligheterna mot sarghörnen.

Luleå skulle dock ta vara på den lilla yta som fanns när Einar Emanuelsson serverade Emil Larsson, som vände om och knäppte iväg ett hårt skott i krysset fram till 0-1.

– Vi är betydligt mer med i matchen idag än vad vi var i torsdags, fortsätter det så här så kommer vi att vinna, sa Larsson till C More i paus.

Men det var Örebro som var mer påkopplat i inledningen av den andra perioden. Hemmalaget tryckte på och i powerplay bombade Nick Ebert in 1-1 till stort hemmajubel. Eftersom växte Luleå in mer i spelet igen, men precis som i den första perioden hade båda lagen svårt att komma till flertalet kvalificerade chanser.

Skottens afton i Närke

Den tredje perioden följde samma mönster. Örebro sökte sig mot mycket avslut, men Luleå stängde ner farligheterna på ett effektivt sätt, och när sedan Daniel Sondell direkt efter tekning avlossade bössan fram till 1-2 så var det ett än mer kompakt Luleå vi fick se.

Örebro kämpade för att nå en kvittering, men var aldrig riktigt nära. Istället var Luleå närmare 1-3 när Jack Connolly prickade insidan av stolpen.

Trots spel sex mot fem mot slutet, höll Luleå undan, segrade igen, och befäste sin serieledning.

Se highligts från matchen på SHL Play!