Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Luleå
LHF

Örebro jagar snabb revansch på Luleå

11 januari 2019 15:15
#ORELHF

Det är dags för ett nytt möte mellan Örebro och Luleå. Under torsdagen drog Luleå det längsta strået, men nu vänder lagen ner till Närke och Behrn Arena, där Örebro är erkänt hemmastarka.


Noterbart Örebro

– Trots en stark insats fick Örebro se sig besegrat under torsdagskvällen i Coop Norrbotten Arena där Luleå segrade med 4-2. Örebro hade dock flertalet fina chanser och ett bra spel där backen Nick Ebert tog ett oerhört stort ansvar både offensivt och defensivt.

– Örebro har en nästintill skadefri trupp där det endast är långtidsskadade målvakten Eero Kilpeläinen som saknas. Det är med andra ord ett tungt ok som ligger på målvakten Stefan Steens axlar till att nu prestera i match efter match för Örebro som för tillfället är på kvalplats i tabellen.

– SHL:s poängliga ledare Aaron Palushaj gick poänglös från senaste matchen, men var hyperfarlig matchen igenom och hade bland annat sju skott på mål. Frågan är om han siktat in sig lagom till lördagens match?

Noterbart Luleå

– Luleås assisterande kapten Niklas Olausson är i strålande form för tillfället. Senaste matchen stod han för ett mål och en assist, och Olausson går mot sin målbästa säsong i SHL någonsin.

– Isac Lundeström som spelat i såväl JVM som NHL denna säsong är nu helt spelklar för Luleå Hockey. Han kommer därmed att göra debut i lördagens match mot Örebro.

– Fyra av de fem senaste mötena mellan lagen har slutat med bortaseger.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖRELHF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.