Djurgården jobbade ner Linköping

12 januari 2019 18:19
#DIFLHC

Djurgården firade "Järnkaminernas dag" och bjöd upp till fest när Linköping besegrades i vad som såg ut att bli en ensidig historia. Sifforrna skrevs till slut till 6-3 efter att gästerna kämpat sig tillbaka i slutperioden:

"Jag tycker att resultatet speglar matchen. Vi spelar jättebra." sa Daniel Brodin till C More.

Inför fullsatta läktare trampade Djurgården igång mötet mot Linköping men gästerna redde ut den inledande anstormningen och kunde, efter knappt 13 minuters spel, ta ledningen genom Daniel Olsson Trkulja. Därefter följde en liten svacka för gästerna som drog på sig några utvisningar. Marcus Davidsson hade ett skott i kryssribban som domarna ringde för att dubbelkolla:

– Det var lite otur. Jag såg innan att det inte var mål, säger Davidsson till C More.

Men han och Djurgåren kom igen. Linus Hultström kvitterade med ett lågt handledsskott som smet in vid Jacob Johanssons vänstra stolpe och 1:33 minuter senare hade hemmalaget tagit ledningen. Målskytt? Marcus Davidsson, som efter ett vackert klapp-klapp-spel i powerplay kunde styra in 2-1.

I den andra klappade gästerna igenom och Djurgården kunde istället skörda nya framgångar. Emil Bemström stydde inte 3-1 efter drygt sex minuters spel. Linköping skapade några lägen men brände de man kom till, bland annat hade Joe Whitney helt öppet mål men kunde inte få dit den. Kort därefter gavs gästerna en möjlighet i powerplay - men då kontrade Djurgården in 4-1 genom nye finländaren Petteri Wirtanen, framspelad av Axel Jonsson-Fjällby.

Gästernas lagkapten Eddie Larsson var inte lika nöjd med sitt lags insats. Till C More sa han att han tyckte att hans lag var det bättre i fem-mot-fem under den första perioden men:

– Jag är fruktansvärt besviken på vad vi håller på med just nu. Det såg brutalt dåligt ut förra matchen och det här är inte mycket bättre. Vårt boxplay håller inte kvalité för att spela i SHL, säger Linköpings lagkapten Eddie Larsson till C More.

Brodin fick som han ville

I paus var Djurgårens Daniel Brodin nöjd - men han ville ha mer: – Jag tycker att resultatet speglar matchen. Vi spelar jättebra. Vi ligger på dom och det är helt sjukt att vi inte har gjort mål, sa han till C More.

Och han fick som han ville. Bara 48 sekunder in i den tredje perioden gjorde han 5-1 för Djurgården. Men Linköping kom tillbaka med dubbla mål från Joe Whitney och Filip Karlsson och gjorde match av det en bit in i tredje perioden.

Men när gästerna tog ut Jacob Johansson från sin kasse gick det som det gick. Jacob Josefson skickade in 6-3-pucken i tom bur från egen zon.

– Det var väldigt roligt. Det var kul att vara med om. Skönt att kunna bjuda fansen på det här. Det känns som att vi har spelat bra under en längre tid utan att vi har fått utdelning, sa han C More efter matchen.

Hos gästerna var det naturligtvis inte lika muntra miner:

– Vi pendlar lite för mycket prestationer och beslut. Det är några saker vi måste förbättra i vårt spel över 60 minuter, sa LHC-tränaren Tommy Jonsson till C More

Vill du se highlights från matchen kan du göra det här.