• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

Mingoia i storslag - Rögle mot formtoppat HV71

11 januari 2019 15:15
#RBKHV71

Fyra raka segrar och ett nyförvärv som öser in poäng - Rögle och Trevor Mingoia har verkligen hittat formen. Samma gäller HV71, som reser till Skåne med torsdagens sköna rivalseger och höstens dubbla vinster över Rögle i bagaget.


Noterbart Rögle

– Derbykampen mot Malmö vanns av Rögle, som spelade hem sin fjärde raka seger. Formen är stekhet hos ängeholmarna, som nu även kan titulera sig bäst i Skåne. Rivalmötet blev i vanlig ordning målrikt och Rögle kunde slutligen fira tre poäng efter seger med 6-4.

Trevor Mingoia var den stora mannen bakom den framgången. Den amerikanske forwarden slog till med två mål och en assist i vinsten, och har nu hela åtta poäng på sex matcher sedan ankomsten till Rögle. Nyförvärvet Mingoia gör succé i SHL.

– Stjärnbacken Kodie Curran spelade också en betydande roll i vinsten och klockade in sig på 28:21. Curran noterade en assist och var inne på hela fyra av de sex Röglemålen - fantastiska siffror.

Noterbart HV71

– Precis som för Rögle går HV71 mycket starkt för tillfället. Visserligen blev det förlust i årets första match (3-4 borta mot Linköping efter förlängning) men på torsdagen slog Jönköpingslaget tillbaka med full kraft. Rivalen Färjestad besegrades på hemmais med 3-2, en match där Oscar Sundh sköt segermålet på straff.

– Sett till sina sex senaste matcher har nu HV71 plockat fem vinster. Den starkt stigande formen har kastat upp laget på en plats ovanför kvartsfinalstrecket.

– Säsongens två tidigare möten med Rögle har båda slutat med vinst. Stora matchhjältar har Robin Figren respektive Sebastian Wännström varit. Figren med dubbla fullträffar i 3-2-mötet hemma och Wännström genom att skjuta matchens enda mål när HV71 1-0-vann i Lindab Arena i slutat av november.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKHV71 och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.