Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

Mingoia i storslag - Rögle mot formtoppat HV71

11 januari 2019 15:15
#RBKHV71

Fyra raka segrar och ett nyförvärv som öser in poäng - Rögle och Trevor Mingoia har verkligen hittat formen. Samma gäller HV71, som reser till Skåne med torsdagens sköna rivalseger och höstens dubbla vinster över Rögle i bagaget.


Noterbart Rögle

– Derbykampen mot Malmö vanns av Rögle, som spelade hem sin fjärde raka seger. Formen är stekhet hos ängeholmarna, som nu även kan titulera sig bäst i Skåne. Rivalmötet blev i vanlig ordning målrikt och Rögle kunde slutligen fira tre poäng efter seger med 6-4.

Trevor Mingoia var den stora mannen bakom den framgången. Den amerikanske forwarden slog till med två mål och en assist i vinsten, och har nu hela åtta poäng på sex matcher sedan ankomsten till Rögle. Nyförvärvet Mingoia gör succé i SHL.

– Stjärnbacken Kodie Curran spelade också en betydande roll i vinsten och klockade in sig på 28:21. Curran noterade en assist och var inne på hela fyra av de sex Röglemålen - fantastiska siffror.

Noterbart HV71

– Precis som för Rögle går HV71 mycket starkt för tillfället. Visserligen blev det förlust i årets första match (3-4 borta mot Linköping efter förlängning) men på torsdagen slog Jönköpingslaget tillbaka med full kraft. Rivalen Färjestad besegrades på hemmais med 3-2, en match där Oscar Sundh sköt segermålet på straff.

– Sett till sina sex senaste matcher har nu HV71 plockat fem vinster. Den starkt stigande formen har kastat upp laget på en plats ovanför kvartsfinalstrecket.

– Säsongens två tidigare möten med Rögle har båda slutat med vinst. Stora matchhjältar har Robin Figren respektive Sebastian Wännström varit. Figren med dubbla fullträffar i 3-2-mötet hemma och Wännström genom att skjuta matchens enda mål när HV71 1-0-vann i Lindab Arena i slutat av november.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKHV71 och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.