• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Malmö
MIF

Färjestad vill vända formen i nyckelmötet

11 januari 2019 15:15
#FBKMIF

Nytt knappt nederlag i torsdags och en form som pekar nedåt. Inför hemmafansen ska nu Färjestad sätta punkt för förlustraden, men då krävs seger mot ett lika revanschladdat Malmö med chans att passera i tabellen.


Noterbart Färjestad

– En vinst på de fem senaste matcherna och en förlustrad som växt sig fyra nederlag lång. Färjestad åkte på torsdagskvällen på ytterligare en smäll, då laget tvingades kliva av Kinnarps Arenas is utan poäng. Det klassiska rivalmötet med HV71 slutade 2-3 trots en fin reducering slutperioden från Oskar Steen.

Carl Jakobsson hade dessförinnan gjort Färjestads inledande mål i förlustmötet. Den 18-åriga talangen höll sig framme på en retur och lyfte in kvitteringen i mittperioden, vilket betydde nätrassel för andra matchen i rad för unge Jakobsson.

– Senast som Färjestad drabbade samman med Malmö blev det seger med klar marginal. Jesse Virtanen levererade från sin backplats och bidrog med ett mål och två assist i 4-1-vinsten den 3:e november.

Noterbart Malmö

– Precis som för Färjestad befinner sig rödhökarna i en tyngre formkurva, med endast en vinst på de fem senaste. Spelveckan inleddes ocskå med förlust i torsdagens målglada derby som Rögle tog hem via 4-6.

– Och precis som Färjestad har även Malmö en 4-1-skalp att blicka tillbaka på från höstens möten mellan duon. Hemmafighten i Malmö Arena tidigt på säsongen gav tre poäng för rödhökarna, till stor del tack vare Konstantin Komarek. Malmös poängbästa spelare har på två möten med Färjestad varit involverad i tre av fem Redhawksmål.

– Malmö har chansen att passera motståndet i tabellen. Inför helgens fight är Färjestad fyra och Malmö sjua, med endast två poängs marginal upp till värmlänningarna.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKMIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.