Timrå
TIK

Stjärnkedjan ledde Skellefteå till seger

12 januari 2019 20:49
Skellefteå-spelare i vit tröja jublar efter mål. I bakgrunden syns en domare och en Timrå-spelare i röd tröja
#TIKSKE

Skellefteå satte ihop sina offensiva stjärnor Joakim Lindström, Jimmie Ericsson och Oscar Möller i en tung kedja och fick utdelning. Stjärnkedjan levererade två mål i målkalaset borta mot Timrå. Matchen slutade 6-4-seger till västerbottningarna som därmed tog tre viktiga poäng i kampen om slutspel.

Redan innan nedsläpp började det gruffas mellan Jimmie Ericsson och den tidigare lagkamraten Sebastian Ohlsson. Det satte tonen för den första perioden som bestod av mycket kamp och lite mindre skönspel. Bortalagets ledningsmål fanns det dock inte mycket att klaga på. Andreas Wingerli hittade Tim Söderlund, som återvänt till Skellefteå från Frölunda, och han hittade bortre krysset bakom Niklas Svedberg i Timrås målbur. Hemmalaget fick sedan en gyllene möjlighet att kvittera i ett långt fem mot tre-spel och den chansen tog man till vara på. Efter lite flipperspel fick Rickard Palmberg pucken i drömläge och satte pucken ribba in. Med dryga minuten kvar av perioden passade bortalaget på att återta ledningen när Jimmie Ericsson hittade Joakim Lindström med en lång, öppnande passning och den senare smackade in ett slagskott på typiskt Joakim Lindström-vis.

– Vi är lite slarviga och går bort oss. Vi bjuder på rätt många lägen vilket är onödigt då de är ett bra lag så vi behöver inte ge dem mer än de skapar själva. Vi måste spela vårt spel, då är det inga problem, ansåg Timrås målskytt Rickard Palmberg i pausintervjun.

Utdelningen för Skellefteås stjärnkedja fortsatte i den andra perioden. I ett powerplay rullade man upp Timrå vilket gav Oscar Möller skottläge i favoritpositionen vid vänster tekningscirkel och med en mörsare till skott gav han sitt lag ledningen med 3-1. Timrå följde upp det med att reducera genom backen Janne Jalasvaara, framspelad av Henrik Törnqvist som därmed gjorde poäng för åttonde matchen i rad. Den glädjen blev dock kortvarig för Törnqvist och hans Timrå. Halvannan minut senare satte Almtuna-lånet Albin Lundin sin första kasse i Skellefteå-tröjan och tvingade fram ett målvaktsbyte hos Timrå som ersatte Niklas Svedberg med Viktor Brattström. Timrå gav sig inte och fick också välförtjänt utdelning i en kontring. Johannes Salmonsson höll iskallt i pucken i en två mot etta innan han serverade Sebastian Ohlsson och det var en smal sak för Åsele-sonen att sätta reduceringen som blev periodens sista mål.

– Jag älskar att spela såna här matcher! Det är kul att ligga på såna som Jimmie Ericsson och grabbarna och få dem ur balans, sa Sebastian Ohlsson med glimten i ögat till C More.

Tappade ledningen - men återtog den igen

Tredje perioden började med att Ludvig Rensfeldt formligen dundrade in kvitteringen. Där och då lutade vågskålen onekligen i hemmalagets favör, men sista ordet var inte sagt. Skellefteå återtog nämligen ledningen när Robin Alvarez stormade fram på vänsterkanten och pricksköt in 5-4-målet ytterst påpassligt. Spiken i kistan kom sedan genom Edwin Hedberg som blev målskytt för andra matchen i rad när han pausfintade ner en back och snärtade in 6-4. Timrå skapade en del chanser mot slutet, men lyckades inte komma ikapp en gång till.

– Taktpinnen skiftade åt båda håll genom hela matchen, jag är glad att vi fick sista ordet, konstaterade Skellefteås tränare Tommy Samuelsson efter matchen.

– När de kvitterade direkt i tredje hoppades jag att vi skulle ha lite råg i ryggen och lyfta oss och det kanske var just en sådan här match vi behövde i gruppen, sa han vidare till C More.