• Huvudsponsorer

Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Skellefteå
SKE

Törnqvist i ostoppbar form - ska knäcka Skellefteå

11 januari 2019 15:15
#TIKSKE

En tung formkurva har placerat Skellefteå utanför slutspelsplats och laget söker nu efter poäng. Borta mot Timrå väntar en tuff uppgift, där norrbottningarna ska försöka tygla Henrik Törnqvist och ett revanschladdat motstånd.


Noterbart Timrå

– Det blev en bitter förlust med uddamålet trots en till stora delar stark insats borta mot Växjö. Timrå föll med siffrorna 2-3, sedan laget tidigt hamnat i underläge och tvingats jaga. Chanser till att få med sig en poäng fanns, men utan att nykomlingen fick utdelning.

Henrik Törnqvist såg däremot till att återigen skriva in sig i protokollet. Med en läcker och öppnande passning spelade forwarden fram till Johannes Kinnvalls 1-1-mål. Framspelningen innebar sjunde matchen i följd med poäng för Törnqvist, som under denna period gjort tre mål och åtta assist.

– Hemmamötet med Skellefteå blir en chans för Timrå att ta revansch på motståndet, som vunnit säsongens två tidigare möten. Dessutom kan Timrå vid seger lyfta över kvalstrecket.

Noterbart Skellefteå

– Nej, det fortsätter att gå tungt för Skellefteå. Efter vinsten över Färjestad den gångna helgen blev det ett fall tillbaka och förlust mot Djurgården. 1-3 slutade torsdagens hemmamöte trots att västerbottningarna hade hela 42 skott på mål.

Edwin Hedberg noterade Skellefteås enda mål och satte stopp för en lång personlig måltorka. Målet var Hedbergs första sedan den 29:e november.

– Som redan nämnt har alltså Skellefteå 2-0 i vinster över Timrå denna säsong. Oscar Möllers avgörande till 3-2 efter förlängning i slutet på september följdes senast upp av 5-3 på bortais.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #TIKSKE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.