Hemma
Mora
MIK
Borta
Rögle
RBK

Mora tog övertygande seger

17 januari 2019 21:39
Fyra rödklädda spelare jublar, till höger om dem står en domare i svartvitrandig tröja
#MIKRBK

Mora har inlett 2019 starkt med segrar mot såväl Djurgården som Linköping och en knapp förlust senast mot Frölunda. Rögle hade man inför matchen fyra raka SHL-förluster mot och även skåningarna har spelat bra efter årsskiftet. Men trots två av tre segrar 2019 valde tränaren Cam Abbott att kasta om i samtliga kedjor inför matchen. Det gav inte resultat.


Att Mora är i bra form fick åskådarna i Jalas Arena ännu ett bevis på i början av mötet med Rögle. Laget inledde med en hög forecheck som gjorde att Rögles backar hamnade under press och gav hemmalaget ett tydligt spelövertag. Det gav också målmässig utdelning när Jonathan Carlsson la pucken på mål och fick se Matej Stransky styra in 1-0 förbi Ville Kolppanen i Rögles målbur. Mora dubblade målskörden när formstarke Mathias Bromé smackade in ett skott i krysset åtta minuter senare. Michael Haga stod för förarbetet när han från sarghörnet hittade Bromé med en öppnande passning. Så långt var det Mora för hela slanten, men Rögle fick kontakt i slutet av perioden i samband med ett powerplay. Linus Sandin snappade upp en puck framför mål och tog den i motsatt riktning som Moras målvakt Janne Juvonen rörde sig i vilket gav honom mycket nät att skjuta på. Sandin gjorde inget misstag och 2-1 var ett faktum.

– Onödigt mål vi släpper in. Vi var bra hela vägen fram till 2-1, då tar de över lite mer. Men en väldigt bra period av oss, tyckte Mathias Bromé i Mora efter första perioden.

I den andra perioden fortsatte Mora gnugga på och malde sakta men säkert ner Rögle. Det blev allt tydligare ju längre perioden led att Mora hade bättre stäm i spelet och det var därför inte oväntat att matchens fjärde mål gjordes av hemmalaget. I ett powerplay sköt Michael Keränen från dålig vinkel. Pucken såg ut att ligga blockerad under Kolppanen, men på typiskt måltjuvsmanér grävde Andrew Rowe fram pucken och la den försmädligt enkelt i målburen.

– Jag har jobba hårt och till slut får man studsarna med sig, jag har haft bra flyt senaste 7-8 omgångarna. Vi har bra kemi i kedjan och funkar bra tillsammans, sa en nöjd Rowe till C More efter andra perioden.

Hemmalaget aldrig hotade

Matchbilden var densamma i den tredje perioden och Moras seger var egentligen aldrig hotad. Det mest uppseendeväckande som hände i sista perioden var det slagsmål som utbröt mellan Erlend Lesund och Simon Ryfors vilket resulterade i matchstraff för båda spelarna. Rögle satsade friskt och plockade ut målvakten med fem minuter kvar, men det ville sig inte för skåningarna. I stället gjorde John Persson 4-1 i tom målbur. Därmed plockade hemmalaget viktiga poäng i jakten på att undvika negativt kval.

Highlights från matchen hittar du här.