• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Hemma
Mora
MIK
Borta
Rögle
RBK

Mora vill befästa säker mark

17 januari 2019 11:30
#MIKRBK

Det är två lag på olika platser i tabellen - men med mycket att kämpa för som ska stångas när Mora och Rögle ställs mot varandra. Rögle har på de senaste matcherna hittat segerreceptet mot just Mora, och frågan är om den medicinen fungerar även under torsdagen?


Noterbart Mora

– Mora är på gång. Den senaste tiden har lag som Djurgården och Linköping besegrats och Mora har sakta börjat klättra i tabellen. Just nu är man på säker mark, men det skiljer endast en poäng, så kampen om att hålla sig ovanför det skräckinjagande nedre strecket fortsätter.

– En spelare som ständigt är ett hot framåt för Mora är forwarden Mathias Bromé. Bromé har ett starkt skott, en bra skridskoåkning och är ofta framme och hugger när det blir kamp framför mål. Något för Rögle att helt klart se upp med.

– Mora har haft det tungt mot Rögle denna säsong och förlorat båda mötena som varit. Dessutom har offensiven svikit i dessa matcher då man bara mäktat med två mål framåt.

Noterbart Rögle

– Efter tre raka segrar blev det senast förlust för Rögle när man på hemmaplan föll mot HV71. Dock så är Rögle på allvar med i jakten på att nå en placering bland de sex främsta i tabellen. Så varje poäng är nu av stor vikt för Rögle.

Ted Brithén fortsätter att vara en stadig poänggörare i SHL. Brithén har just nu gjort 21 poäng och är med det facit i delad ledning i den interna poängligan.

– Rögle har fyra raka segrar mot Mora i SHL-sammanhang, och har på dessa fyra matcher bara släppt in fyra mål. Frågan är om Rögle har ett defensivt knep som även funkar under torsdagen?

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKRBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.