• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Skellefteå går för slutspel - färska rivalen gästar

17 januari 2019 11:30
#SKEVLH

Det är de senaste årens giganter och det är förra vårens båda finallag. Skellefteå och Växjö är vana vid att stångas med varandra, men den här gången är västerbottningarna pressade. Jakten på slutspel går vidare i hemmaborgen.


Noterbart Skellefteå

– Helgens ödesladdade bortamöte med Timrå blev till en vändpunkt för Skellefteå. Laget vann med 6-4 efter att ha gått ifrån och avgjort i slutperioden och närmade sig slutspelsstrecket igen. Inför kvällens fight skiljer två poäng upp till tiondeplacerade Rögle.

Tim Söderlund var en av hjältarna i segern över Timrå. Den hemvändande forwardstalangen öppnade med ledningsmålet innan han senare assisterade till 6-4. Söderlund har fått en klar nytändning sedan återkomsten till Skellefteå, något som belönades med en plats i Veckans lineup.

– Det här blir säsongens andra hemmamöte med Växjö. Höstens duell i Skellefteå Kraft Arena slutade med en 2-1-vinst för västerbottningarna, sedan Andreas Wingerli skjutit avgörandet drygt åtta minuter från slutet.

Noterbart Växjö

– Förra säsongens SM-guldvinnare fortsätter att öka farten. Lördagens uddamålsvinst över Brynäs betyder att Växjö står på tre raka segrar, dessutom tycks laget inte kunna förlora på hemmais. I tabellen slår sig Lakers in som trea med ordentligt häng på serieledande Luleå.

– Stor hjälte i segermötet med Brynäs var Roman Horák. Tjecken gjorde såväl 2-2 som matchvinnande 3-2 i förlängningen. Mot just Skellefteå har Horák dessutom dominerat, med mål i bortaförlusten och 1+2 i 4-2-segern senare under hösten.

Julius Junttila och Janne Pesonen var två andra spelare som stack ut i det mötet. Finländarna låg bakom det avgörande rycket den gången och kommer nu från en period där de båda öst in poäng för Växjö.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEVLH och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.