Hemma
HV71
HV71
Borta
Luleå
LHF

Luleå nollade HV71 - Fabricius och Lassinantti visade vägen

17 januari 2019 21:20
Luleås Karl Fabricius kramas om av sina lagkamrater till höger i bild. Oskarpt i förgrunden syns Oscar Sundh i HV71.
#HV71LHF

Karl Fabricius och Joel Lassinantti såg till att Luleå befäste förstaplatsen i SHL-tabellen. Norrbottningarna nollade formstarka HV71 i Kinnarps Arena på torsdagskvällen - i en match där Karl Fabricius briljerade och låg bakom tre av Luleås fyra fullträffar.


Det var en tight och böljande inledning på mötet mellan HV71 och Luleå på torsdagskvällen. De stora chanserna lös länge med sin frånvaro och det var först efter matchens första numerära överläge knappt nio minuter in i perioden som drabbningen tände till i chansväg. Markus Ljungh var frontfigur i hemmalagets chansskapande och hade två fina möjligheter - men just när perioden såg ut att förbli målös, klev bortalagets Robin Kovacs fram. Karl Fabricius lättade fram pucken perfekt till forwarden som blev ren och kunde lirka in pucken lågt bakom Jonas Gunnarsson.

– Jag tycker att vi gör det bra. Det är ett tufft lag att möta, framförallt på bortaplan, och vi pratade om att vara med från start. Det är vi tycker jag. Det är väl en liten trygghet att ha 1-0, men vi måste forstsätta kämpa på och spela vårt spel. Det är ändå 40 minuter kvar, summerade Luleås sene målskytt till C More i pausen.

Ingen HV-uppryckning till tredje

Luleå kom ut starkt till den andra och skapade en bastant press i HV-zonen. Ledande i gästernas offensiv var profilen Karl Fabricius, som först fick ett bortdömt mål i powerplay men kort därefter kunde revanschera sig och utöka till 0-2 med en backhand. Veteranen var inte klar där, utan såg också till att trycka in 0-3 för norrbottningarna i spel fem mot fyra. Därefter höjde sig HV71, som tog in Felix Sandström mellan stolparna, men Joel Lassinantti i Luleåmålet var en gigant i sin kasse och stängde igen även i mittenakten.

Trots underläget kom HV71 aldrig upp i den forcering laget säkerligen hade önskat. Istället kunde Luleå stå emot väl och i slutminuten sätta spiken i kistan. Einar Emanuelsson bjöd på ett delikat solonummer när han dribblade sig igenom HV-försvaret i mittzonen innan han blev fri och lade in pucken i tom kasse. Luleå tog en solid bortatrea och befäste förstaplatsen i SHL - mycket tack vare Karl Fabricius och Joel Lassinanttis strålande insatser.

– Jag tycker att vi gör en väldigt bra match och stänger ner de - de får inte komma med den fart de vill genom mittzonen. Det är någon stund där i andra där de ligger tätt kring mig, men överlag gör vi en väldigt bra match, sade en av matchhjältarna, Joel Lassinantti, till C More och fortsatte:

– Jag tycker att jag har växt in i det mer och mer denna säsong, i kombination med att vi har haft ett bra försvar. Det går lite hand i hand tycker jag.

Se highlights från matchen här!