Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Linköping vann i Ängelholm

19 januari 2019 18:10
Linköping vann i Ängelholm
#RBKLHC

Rögle öste på. De sköt från alla vinklar men det var Linköping som gjorde de flesta målen. Men ivägen för nästan alla, 39 av 40, stod Jacob Johansson i gästernas mål:

"Det blev lite snöpligt där i slutet." sa matchvinnaren som var 48 sekunder från att hålla nollan


Den första perioden inleddes i högt tempo och det var hemmalaget som stod för det mesta. Men gästande Linköping höll Rögles anfall stången och stack stundtals upp i farliga kontringar. Allra närmast var dock hemmalagets Craig Schira som träffade stolpen i slutet av perioden. Piggast var annars Leon Bristedt som jagade Linköpingsspelarna över hela isen och, liksom hela laget, stressade gästerna högt. Något Olle Lycksell i Linköping inte gillade:

– Vi måste spela pucken framåt. Vi vänder om många gånger när de har folk bakom oss och det är coacherna på oss. Jag vill se att vi höjer oss med det, sa han till C More.

– Jag tycker att vi för spelet. De får lite vassa kontringar på oss men det är vi som för spelet. Spelar vi tätt och är mer noggranna kan det bli bra. Jag har stor respekt för Linköping och är väldigt tacksam för vad klubben har gjort för mig, sa Leon Bristedt till C More i paus. Bristedt spelade i LHC i som junior.

Rögle pressade - Linköping målade

I den andra perioden var det Rögle som fortsatte att press gästerna men målvakten Jacob Johansson stod för den ena paraden efter den andra. Istället kunde Linköping sticka upp och göra matchens första mål. Backen Anton Karlsson fick både tid och yta och kunde placera in 0-1 i Justin Pogges vänstra kryss. Pucken hamnade i samma kryss än en gång innan vilan när Broc Little bröt igenom två Röglebackar och gjorde gästernas, och matchens, andra mål. Hemmalaget vann skotten i mittperioden med 15-6 och det var lite frustrerat i paus:

– Det går lite på hälar och studsar lite här och där. Det är frustrerande. Det måste bli mycket bättre. Sen står han ju på huvudet i mål, det måste jag säga, säger Rögles Daniel Widing till C More

– De kör hårt. De sätter hård press så det var skönt att få målen. Vi måste stänga defensiven, sa Linköpings Simon Lundmark.

Linköpingsdefensiven höll

Rögle öste på i den tredje perioden. Men den omtalade Linköpingsdefensiven stod pall och i mål fortsatte Jacob Johansson att storspela med såväl benparader som räddnignar med klubbspetsen. Rögle fick visserligen in en reducering genom . Men det var med 48 sekunder kvar och då hade redan Eddie Larsson gjort gästernas tredje mål i tom bur. Rögle vann skotten med hela 40-18 men Jacob Johansson stod på huvudet och var den absolut största anledningen till att östgötarna bärgade tre poäng.

– Det blev lite snöpligt där i slutet. Men det spelar ingen större roll när man får med sig tre poäng. Det var ganska bra idag, sa målvakten till C More efter matchen.

Rögles tränare Cam Abbott hade lite lättare för att hålla sig för skratt, men sammanfattade matchen kort:

– Vi spelar bra och skapar många lägen men vi lyckas inte trycka dit den, säger Cam Abbott till C More.

Highlights från matchen finner du här