Djurgårdsfest på Hovet

19 januari 2019 20:19
Djurgårdsspelare i blåa tröjor kramar om varandra och jublar, i förgrunden ses en domare
#DIFBIF

Lördagskvällen bjöd på ett back to back-möte mellan Djurgården och Brynäs. Det var stockholmarna som vann första ronden i Gävle och i lördagens andra rond på utsålda Hovet var det aldrig något snack. Efter en fenomenal andraperiod och stabilt målvaktsspel från Adam Reideborn vann Djurgården med klara 3-0.

Det var häftig inramning på ett fullsatt Hovet på lördagskvällen och publikens energi smittade av sig på spelarna på isen. Båda lagen körde för öppna spjäll och bjöd på gladhockey. Matchens första chans fick Axel Jonsson-Fjällby som från fritt läge prickade målramen. Det klingade till i målramen i andra änden av isen också, och det gånger två. Först ut var backen Adam Deutsch i powerplay och i samma anfall sköt gårdagens Brynäs-målskytt Nicklas Danielsson även han i stolpen. Men vi skulle få se ett mål också i den första perioden. Det var backen Linus Hultström som klev runt sin back på vänsterkanten och hittade en minimal lucka över David Rautios axel vilket betydde 1-0.

– Jag fick lite is att gå på, och det kan vara svårt för målvakten att täppa till luckan över axeln så jag siktade faktiskt där, sa Hulström till C More om sitt mål.

– Brynäs kom ut med riktigt bra fart och fick bra press på oss, men ju längre perioden gick desto mer press fick vi på dem och avslutade perioden bra, analyserade Hultström vidare.

Brynäs fick inleda den andra perioden med ett längre fem mot tre-spel men lyckades inte skapa någon riktigt farlig kvitteringschans. I stället var det Djurgården som utnyttjade ett numerärt överläge när SHL:s skyttekung Emil Bemström dammade in ett slagskott från toppen av vänstra tekningscirkeln. Och värre skulle det bli. När Djurgården ånyo fick spela powerplay skottfintade Dick Axelsson ner en Brynäsback, tog pucken i sidled och kastade iväg ett skott som gick via Daniel Brodin och i en båge in bakom Rautio. Målet var turligt men speglade matchbilden bra i den andra perioden som hemmalaget dominerade fullständigt.

– Jag fick en bra pass av Hultström och sköt mot strömmen, skönt att den gick in, sa Djurgårdens Emil Bemström om sitt femtonde SHL-mål för säsongen.

Reideborn höll tredje nollan för säsongen

Brynäs gjorde ett ärligt försök att komma ikapp i den tredje perioden som man började piggt, mycket tack vare ett tidigt powerplay-spel. Men ju längre perioden led desto tydligare blev det att bortalaget inte orkade hota ett starkt Djurgården den här kvällen. Hemmapubliken på Hovet njöt i fulla drag när klockan tickade upp mot 60 minuter och det stod klart att Djurgården tog tre friska pinnar.