• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Brynäs
BIF

Ny rond - Garrisons Djurgården mot fjärde raka

19 januari 2019 10:00
#DIFBIF

I sin SHL-debut tog Jason Garrison hand om hjälterollen och sänkte Brynäs på bortais. När den heta back-to-back-duellen nu vänder till Stockholm och Hovet går Gävlelaget för revansch - mot ett Djurgården med chans på sin fjärde raka seger.


Noterbart Djurgården

– Det blev seger när back-to-back-mötet inleddes igår. I Gavlerinken Arena öppnade Jonathan Davidsson målskyttet för Djurgården, framspelad av bland annat kedjekamraten Axel Jonsson-Fjällby. Segern landade vid 2-1 och Adam Reideborn storspelade mellan stolparna med 96 i räddningsprocent.

Jason Garrison blev däremot den stora hjälten hos Stockholmslaget. Den amerikanska backbjässen klev in i bortamötet som SHL-debutant, och när han ett par timmar senare klev av samma is var det som matchvinnare. Garrison stod för segermålet en kvart in i mittenakten.

– Vinsten var Djurgårdens tredje i följd. Laget är på god väg att hitta tillbaka till höstens formtopp och det ger effekt på tabellen. Fredagens trepoängare lyfte Djurgården till plats fem.

Noterbart Brynäs

– För Gävlelaget går resultaten däremot nedåt och gårdagen innebar lagets tredje förlust på de fem senaste matcherna. Glädjande var däremot att Nicklas Danielsson återigen hittade nätet. Brynäs stora profilspelare har kommit tillbaka från avstängningen och gjort mål i båda sina matcher.

– Mot Djurgården har det bortsett uddamålssmällen igår gått bra sett till den här säsongen. Brynäs vann höstens båda drabbningar; först borta med 2-1 och senare via 2-0 hemma. Nytt tight möte att vänta idag?

Joacim Eriksson missade säsongens tidigare besök på Hovet på grund av skada. Nu är däremot målvakten tillbaka och levererar mellan Brynässtolparna, något som innebär att Eriksson idag får chansen att ställas mot sina tidigare lagkamrater i Djurgården.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFBIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.