• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Malmö
MIF

Formjakt i NHK Arena - Timrå vill resa sig från sistaplatsen

19 januari 2019 10:00
#TIKMIF

Det är två formsökande lag som drabbar samman i NHK Arena på lördagseftermiddagen. Timrå vill minska gapet upp till säker mark - medan Malmö Redhawks siktar på att återfinna segerformen och reprisera segern mot medelpadingarna från i höstas.


Noterbart Timrå

– Förlusten i målfesten mot Skellefteå senast innebar att gapet upp till säker mark har ökat för Timrå. Inför lördagens drabbning mot Malmö har medelpadingarna sex poäng upp till tolvan Mora - dock med en match mindre spelad. Timrå är således i stort poängbehov, men kan skapa nerv i de nedre delarna av tabellen vid seger mot Malmö, när laget vill resa sig från sistaplatsen.

– Två pjäser som har visat fin form i Timrå på de fem senaste matcherna har varit Henrik Törnqvist och Ludvig Rensfeldt. Den förstnämnde har hängt in två mål och fem assist - och Rensfeldt har i sin tur ett mål och fem målgivande passningar på sitt konto.

– Mot Skellefteå senast blev det dessutom 1+2 för Rensfeldt i lagets 4-6-förlust.

– I boxplay har Timrå varit starka under de fem senaste matcherna. På nio numerära underlägen har laget släppt in ett mål, vilket ger en siffra på solida 88,89%.

Noterbart Malmö

– Malmö Redhawks start på året har varit tung. Skåningarna söker fortsatt formen efter att ha segrat i endast en av de fem senaste fighterna. Senast blev det förlust med 3-1 i Karlstad mot den nuvarande tabelltvåan Färjestad.

– I den enda tidigare matchen mot Timrå den här säsongen plockade dock Skånelaget tre solida poäng. 4-1 blev det i Malmö Arena där Emil Sylvegård, som fortsatt är avstängd till lördagens match, hängde in ett hattrick.

Tobias Ekberg hade även han en lyckad kväll mot medelpadingarna senast då backen svarade för tre målgivande passningar.

– Malmö är fortsatt seriens starkaste lag när det kommer till tekningar. Rödhökarna vinner mer än hälften av de viktiga duellerna - laget har en siffra på 52,77%. Konstantin Komarek är lagets bäste tekare med sina 59,20% - men på bortaplan är det Fredrik Händemark som dominerar i ligan med 59,68%.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #TIKMIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.