Hemma
Malmö
MIF
Borta
Djurgården
DIF

Malmö tog viktiga poäng mot Djurgården

22 januari 2019 21:30
#MIFDIF

En blygsam start blev till en väldigt underhållande match i Malmö Arena, och till slut var det hemmalaget som drog det längsta strået.

"Vi var riktigt jobbiga att möta igen. Det var en skön seger för vår moral" sa Malmö-tränaren Peter Andersson till C More efter matchen.


Publiken hade knappt hunnit sätta sig i Malmö Arena förrän hemmalaget spelade powerplay. En puckout-utvisning från gästernas Jacob Lilja gav Redhawks möjligheten med en man mer men utan resultat. Malmö inledde annars starkast och ledde ett tag skotten med 7-1. Gästerna jobbade sig dock in i matchen, även det tack vare spelet med en man mer, men den första perioden blev mållös.

Tempoökning i mittperioden

I den andra var det gästerna som drog upp tempot. Djurgården fick igång längre anfall och nöp sig fast i Malmös zon under långa stunder. Men hemmalaget bröt sig loss då och då och vid ett tillfälle gav det utdelning. Tobias Ekberg hittade Johan Olofsson med en lång, vacker, passning. Olofsson blev fri från blålijnen och gjorde inget misstag med Robin Jensen.

– Jättebra passning av Ekberg. Vi har faktiskt tränat lite på det där. Några gånger blir det offiside där så är det bara. Man får chansa lite. Annars är det de som för anfallen. Men 1-1 efter två. Vi får ta det, sa Olofsson till C More i paus.

Efter målet tog gästerna successivt över och under de sista 10:22 minuterna hade Djurgården 16-0 i skott på mål och totalt vann man skotten i mittperiden med 20-13. Ett gav utdelning. Emil Bemström stod för en läcker kvittering när han fri med en för kvällen storspelande Oscar Alsenfelt bröt in lite från höger, fick ner målvakten och lyfte in en backhand.

– Vi kom ut på ett odugligt sätt. Det håller inte. Här i andra visar vi återigen att vi är ett bra lag, sa Emil Bemström till C More i paus.

Hemmalaget starkast i slutakten

Om Djurgården höjde sig i den andra perioden så gjorde Malmö en linknande förbättring i den tredje. Hemmalaget öppnade starkt och släppte egentligen inte in gästerna ordentligt i matchen. Malmö gjorde 2-1 genom Fredrik Storm, som styrde in Anton Mylläris puck mot mål. Pucken gick in via Robin Jensens högra stolpe och höger ben. Kort efter halva periodens spel gjorde Lars Bryggman 3-1 i en spelvändning i numerärt underläge när han serverades en fin passning i ett två-mot-ett-läge från Johan Olofsson. Bryggman träffade pucken på volley. Det blev matchens sista mål och Malmö höll undan för tre viktiga poäng.

– Det var ingen bra prestation av oss. VI började matchen dåligt och kom aldrig in i matchen. Jag saknar påslaget. Passningarna satt inte och vi åkte inte, sa Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till C More efter matchen.

Desto mer nöjd var Malmös tränare Peter Andersson:

– Vi jobbar hårt och försvarar oss bra. Vi var riktigt jobbiga att möta igen. Det var en skön seger för vår moral. Vi behövde poängen. När vi har duktiga spelare på läktaren kliver andra fram och gör riktigt bra insatser, sa han.

På torsdag väntar returmötet lagen emellan, då på Hovet.

– Det är en härlig utmaning för oss att åka upp dit. Det ska bli kul. Det är alltid kul där, avslutade Andersson.

Highlights från matchen finns att titta på här