• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Måndag Mån 18 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Djurgården
DIF

Josefson och Djurgården glödheta - Komareks Malmö väntar

22 januari 2019 11:30
#MIFDIF

En sen kvittering och ett avgörande i förlängningen tog Malmö tillbaka till vinnarspåret i lördags. Nu väntar ett laddat back-to-back-möte med Djurgården, där den formstarka tabellfyran inleder borta på skånsk mark.


Noterbart Malmö

– Rödhökarna har ett riktigt styrkebesked bakom sig från helgen som gick. Bortamötet med Timrå såg ut att rinna Malmö ur händerna och ställningen var långt in i den tredje perioden 1-3 när laget reste sig. Niklas Arell reducerade åtta minuter från slutet och med klockan på 19:31 sköt Jens Olsson kvitteringen.

Konstantin Komarek avgjorde sedan allt i förlängningen och Malmö vann med 4-3. Det betydde ett stopp på förlusttrenden som hade sträckt sig över tre raka matcher.

– Just Komarek har även spelat rollen som matchvinnare tidigare på säsongen - då mot Djurgården. Den 29:e september straffade han stockholmarna genom att skjuta vinsten till Malmö i höstens möte mellan lagen. 4-3 slutade siffrorna den gången.

Noterbart Djurgården

– Laget lämnade förra veckans dubbelmöte med Brynäs som fullpoängare och har nu fyra raka segrar. 2-1 på fredagen borta i Gävle följdes upp av mer behärskade 3-0 hemma under lördagen.

Adam Reideborn var där en gigant med 24 räddade skott och 100 procent mellan sina stolpar. Även Linus Hultström imponerande. Backen gjorde först det ledningsmål som även blev matchvinnande, innan han senare assisterade till ytterligare ett nätrassel.

Jacob Josefson har fått det att lossna poängmässigt igen. Centern fanns med i förarbetet till lördagens två inledande mål och snittar fortsatt en poäng per match (25/25).

– Precis som förra veckan går nu Djurgården in till ett back-to-back-möte. Laget öppnar borta i Malmö Arena, därefter väntar Hovet på torsdag.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFDIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.