Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Malmö
MIF

Djurgården vill ta snabb revansch

24 januari 2019 11:30
#DIFMIF

I tisdags ställdes lagen mot varandra i Malmö Arena och hemmalaget Malmö stod som segrare. Nu vänder mötet till Stockholm och Hovet där Djurgården vunnit sina tre senaste matcher.


Noterbart Djurgården

– Djurgården har spelat in 57 poäng så här långt och vid tre poäng på torsdagen ökar de avståndet till Malmö till sex poäng.

– Djurgården har vunnit tre raka hemmamatcher på Hovet. Dessutom har samtliga varit övertygande. 4-2 mot Växjö, 6-3 mot Linköping och i senaste hemmamatchen nollades Brynäs med 3-0.

Emil Bemström gjorde Djurgårdens mål i mötet under tisdagen. Han har dessutom trivts bra på hemmais under säsongen och stått för nio baljor på 14 hemmamatcher. Totalt har 19-åringen gjort 16 mål den här säsongen - flest i SHL.

Noterbart Malmö

– Malmö kommer med gott självförtroende till mötet efter att ha besegrat stockholmarna under tisdagen med 3-1 hemma i Malmö Arena. Lars Bryggman och Johan Olofsson gjorde ett mål och en assist vardera.

Oscar Alsenfelt var en av tisdagens förgrundsfigurer. Burväktaren räddade 35 skott och hade en räddningsprocent på 97,22. Kan han återigen stänga ner Djurgårdens offensiv?

– Malmö har dragit på sig mest utvisningsminuter i SHL den här säsongen. Under torsdagen väntar dock det ligans bästa powerplay där Djurgården gör mål på mer än var fjärde chans i spelformen.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFMIF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.