TIK

Timrå vann sexpoängsmatchen

24 januari 2019 21:33
#MIKTIK

Det var viktiga poäng på spel när tolvan Mora tog emot fjortondeplacerade Timrå på torsdagskvällen. Ett effektivt Timrå med en storspelande målvakt såg till att det var bortalaget som tog med sig poängen och närmade sig Mora i tabellen.

Att det var viktiga poäng på spel i Jalas Arena syntes på isen i den första perioden. Lagen såg nogsamt till att inte bjuda på något gratis. Det mesta och bästa i chansväg hade hemmalaget Mora. Sebastian Hartmann hade ett avslut i ramen från höger och Niki Petti hade ett vasst avslut från vänster. Men som en blixt från klar himmel kom i stället matchens första mål från bortalaget. Patrik Blomberg la in ett höstlöv från blålinjen som letade sig hela vägen in bakom en skymd Janne Juvonen i Mora-målet. Målet gav bortalaget momentum och resterande delen av perioden var det närmare Timrå-mål än Mora-dito.

– Jag la mest in den för att inte bli av med pucken, men skönt att se den gå in. Jag har väntat länge på det så det var riktigt skönt, sa Patrik Blomberg som stod för karriärens första SHL-mål.

I den andra perioden fortsatte Mora skapa fina chanser, men Timrås målvakt Niklas Svedberg var fullständigt omutlig. Spencer Abbott låg bakom mycket i Moras offensiv, med fina framspelningar och egna avslut, men Svedberg tog allt. Läget blev än värre för hemmalaget när Filip Hållander krigade in en retur i powerplay och uppförsbacken blev dubbelt så lång.

– Vi spelar helt okej, vi är effektiva och Svedberg är bra där bak. Nu ska vi stänga igen det här, sa målskytten Filip Hållander till C More efter två perioder.

Hemmalaget rasade ihop

Det var länge en jakt på reducering från hemmalaget Mora, men till slut gick luften ur moringarna som rasade ihop i slutet. Timrå gick från 2-0 till 5-0 på 1.30, varav två av målen gjordes av ungraren Vilmos Gallo. Timrå tog därmed tre ytterst viktiga poäng och närmade sig Mora i tabellen.

– Jätteviktig seger, det förstår man om man tittar på var vi ligger i tabellen. Vi gör en stark bortamatch. Det står och väger men vi lyckas sätta puckarna och spelar starkt i tredje, sa Timrås stora matchhjälte Niklas Svedberg.