• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Hemma
Mora
MIK
Borta
Timrå
TIK

Persson mot Rensfeldt - formstarkt Mora inför nyckelmötet

24 januari 2019 11:30
#MIKTIK

Det är matchen som absolut ingen vill förlora. Mora mot Timrå är ett möte mellan tabelltolvan och jumbon, där gästerna har chans att närma sig säker mark. Nyckelmötet blir även en duell mellan två mycket formstarka anfallsvapen.


Noterbart Mora

– Det mesta flyter på för Dalalaget just nu. Helgens skalp i det viktiga bortamötet med Örebro innebar Moras fjärde vinst på de fem senaste matcherna. Formtoppen har tagit laget från en kvalplats och till en placering på rätt sida om strecket.

John Persson var den stora hjälten i Behrn Arena. Först skickade forwarden dit ledningspucken halvvägs genom mittenakten, senare ordnade han avgörandet i förlängningen. Perssons två fullträffar ordnade tunga poäng.

– Nu väntar nytt nyckelmöte för Mora, dessutom en chans till revansch. Höstens båda dueller med Timrå har nämligen slutat i förlust.

Andrew Rowe placerar sig som tvåa i SHL:s skytteliga med 14 mål.

Noterbart Timrå

– En mycket viktig batalj väntar nykomlingen, som närmast jagar Mora på andra sidan strecket. Inför kvällens match skiljer sju poäng mellan duon och Timrå är i behov av ett positivt resultat. En seger skulle göra att laget närmar sig i tabellen.

Anton Wedin har varit tongivande i Timrås båda vinster över Mora denna säsong. Forwarden sköt det vinnande målet i 2-1-vinsten i oktober innan han bidrog med 1+1 när laget vann med 4-3 månaden efter. Nu har dock poängstarke Wedin gått skadad de senaste matcherna.

– Lyckligtvis har istället Ludvig Rensfeldt klivit fram. Timrås 26-åring visar upp en fantastisk formkurva och höll den levande med ett mål och en assist i helgens knappa förlustmöte med Malmö (3-4 ÖT). På sina två senaste matcher har Rensfeldt stått för fem poäng - 2+3.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKTIK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.