HV71 vände och vann

24 januari 2019 21:27
HV71-spelare i vit tröja jublar med ena knät i isen och knuten näve
#BIFHV71

Det var två lag på jakt efter formen som möttes i Gävle på torsdagen. Det blev en tät, jämn och hård kamp som till slut avgjordes via två sena HV71-mål, det sista signerat Isac Brännström.

Det var tillknäppt och chansfattigt inledningsvis i Gävle, och kanske var det en effekt av de båda lagens vacklande form. Så småningom lossnade det lite för hemmalaget, mycket tack vare två raka powerplay. I det andra kom också ledningsmålet när Joel Kellman fick stå ensam framför Felix Sandström i HV71:s målbur och slå in returen på sin egen styrning.

– Jag tycker vi börjar bra, vi kommer ut med bra energi, gäller att vi tar mer skott på mål och har trafik, så kan vi göra fler mål, sa Kellman själv efter första perioden.

Det var inte många centimeter som skiljde Joel Kellman från att bli tvåmålsskytt i den andra perioden. Han fick pucken framför Felix Sandström, väntade ut honom och skulle bara lyfta in trissan när Sandström sprattlade till och räddade med benskyddet. I stället stack HV71 upp i ett av ganska få anfall och kvitterade genom backen Nils Andersson. Han höll i pucken på blålinjen, avancerade några meter och snärtade sedan iväg ett dragskott som satt som en smäck i högra hörnet. Sandström stod sedan för en ny jätteparad och var en stor anledning till att ställningen var 1-1 efter två perioder.

– Vi är tighta hemåt, har 1-1 och riktigt fint slagläge inför sista, summerade HV71:s målskytt Nils Andersson.

HV71 avgjorde sent

Den tredje perioden var inte gammal när Brynäs återtog kommandot. Nicklas Danielsson kom med fart på högerkanten och skickade iväg ett skott som Felix Sandström såg ut att ha full koll på, men på något sätt smet pucken in bakom honom - ett ingripande Sandström säkert ville ha ogjort. Målet kunde ha sänkt vilket lag som helst - men inte HV71. Laget kvitterade genom Markus Ljungh och avgjorde sedan när Isac Brännström satte 3-2 från nära håll på passning av JVM-spelaren David Gustafsson.

– Skönt att vi kunde avgöra i slutet. David slår den direkt på mig, och jag försöker få den på bortre stolpen. Vi har snackat mycket om att gå på mål och stanna kvar där. Ibland kommer pucken fram - bra att vara där, sa den lyckosamme matchhjälten Isac Brännström.