Djurgårdens kross – vann med fem mål

26 januari 2019 18:01
#FHCDIF

Många förväntade sig en tuff, jämn kamp mellan två lag som slåss högt upp i tabellen. Verkligheten blev något annat. Djurgården körde över Frölunda med 6–1 efter att ha gjort fem mål i första perioden.

Bänkraderna i Scandinavium hann knappt fyllas på innan Daniel Brodin gjorde 1–0 för Djurgården. 29 sekunder tog det – och där någonstans sattes tonen för hela matchen, eller i vart fall första perioden.

För även om Frölunda kvitterade genom Chay Genoway, efter en turlig studs på DIF-backen Jason Garrison, öste Djurgården på fullständigt. Och gästerna gjorde mål på det mesta.

2–1, 3–1, 4–1 och 5–1 – alla fyra mål inom loppet av sex minuter i första perioden.

– Vi ska gå in och skämmas nu. Jag tycker det är pinsamt och jag får be om ursäkt till alla supportrar som ser det här, sa Frölundas Simon Hjalmarsson till C More efter första perioden.

Brodin nätade igen

Frölunda kom ut som ett helt annat, betydligt hungrigare lag till nästa period. Men det hjälpte föga när Adam Reideborn storspelade mellan stolparna.

Trots att hemmalaget vann skotten med 21–3 i mellanakten kvarstod 1–5-underläget inför den tredje perioden.

Väl där lyckades Frölunda inte få till en forcering av samma kraft som i den andra perioden. I stället var det Djurgården som drygade ut ledningen då Daniel Brodin styrde in sitt andra mål för kvällen, som betydde 6–1.

Största förlusten på elva år

Förlusten innebar första gången som Frölunda förlorade med fem mål sedan en match mot Linköping i oktober 2008 – alltså över tio år sedan.

Desto mer hade Djurgården att glädjas åt, inte minst förstakedjan med Daniel Brodin, Jacob Josefson och Jakob Lilja som tillsammans stod för åtta poäng i matchen.

– Jag har väldigt roligt just nu. Vi är en kedja med bra kemi, Brodin vinner varje duell och Lilja är en av ligans snabbaste spelare. Det gör det enkelt för mig, sa Josefson till C More efter matchen.