Mora
MIK

Malmö segrade efter målfyrverkeri i slutet

26 januari 2019 17:50
Emil Sylvegård hade anledning att jubla efter Malmös seger mot Mora. Han gjorde två mål och en målgivande passning.
#MIFMIK

Det såg ut att gå mot ett oavgjort resultat mellan Malmö och Mora för tredje gången den här säsongen. Då ryckte Malmö med fyra mål inom sex minuter och vann med 5–1 – efter två mål av Emil Sylvegård.

Malmö brukar trivas med att spela inför sin hemmapublik, och insatsen mot Mora indikerade inte på motsatsen. Men efter ett tidigt ledningsmål av Emil Sylvegård, som styrde pucken förbi Christian Engstrand – Mora-målvakten som gjorde sin första match sedan den 20 oktober – stannade det först av.

Mora drog på sig tre utvisningar i första perioden, men ändå klarade man av att bevara underläget till bara ett mål.

Hemmalaget fortsatte sedan att ha gott om lägen för att utöka ledningen och noterades för tre ramträffar fram till tredje perioden. Men i stället var det Mora som kvitterade.

Fyra mål på sex minuter

1–1-målet kom från Matej Stranskys klubba i slutet av andra perioden, i spel fem mot fyra. Båda mötena lagen emellan den här säsongen har slutat med oavgjort resultat efter full tid. Men trots att matchen länge gick i den riktningen även den här gången skulle Malmö sprattla till i slutet av matchen.

Anton Öhman var tillbaka efter sin frånvaro, och har bara spelat sju matcher den här säsongen, och gjorde det viktiga 2–1-målet med ett rappt skott från slottet.

”Måste ta sitt ansvar”

En stund senare kom 3–1 genom Christoffer Forsberg, 4–1 i tom bur genom Kim Rosdahl och slutligen 5–1 genom Emil Sylvegård – hans andra mål i matchen.

– Jag är nöjd med våra spelare som ska arbeta, men våra spelare som ska producera, de har jag inte sett röken av de senaste två matcherna. De måste göra det mycket bättre om vi ska vinna matcher. De måste ta sitt ansvar, sa Moras tränare Mats Lusth till C More efter matchen.