FHC

Frölunda vann i Linköping efter jämn tillställning

24 januari 2019 22:04
#LHCFHC

De två tidigare matcherna lagen emellan slutade med vinst för hemmalagen. Efter en jämn torsdagsmatch, där lagen bytte chanser med varandra, kunde Frölunda bryta den trenden. Seriens bästa bortalag besegrade Linköping med 3-2 efter ett avgörande i den tredje perioden.

Frölunda kom ut i ett rasande tempo i den första perioden. De tog initiativet direkt och skapade tre chanser de första tre minuterna. På den fjärde kom ledningsmålet, då Sebastian Stålberg i samband med en offensiv tekning skickade iväg ett snabbt dragskott som gick in mellan benen på Jacob Johansson i Linköpingsmålet. Frölunda fortsatte att dominera spelet och skotten, men efter en Linköpingsutvisning lyckas kaptenen Eddie Larsson bryta pucken vid utvisningsbåset. Med en relativt lös backhand skickade han pucken på mål, men då pucken studsade på en försvarande Frölundaspelare så ställdes Johan Mattson i bortamålet helt. Linköpings första skott på mål resulterade därmed i en någorlunda dråplig kvittering. Trots 10-4 i skott till gästerna slutade den första perioden 1-1.

– Jag tänkte bara att vi måste få ett skott på mål nu. Det är Steven Stamkosklass på det skottet, sa en flinande Eddie Larsson till C More i paus.

Lika även efter mittperioden

Inför den andra perioden fick Johan Mattson lämna Frölundamålet. Ersättaren. Johan Gustafsson, startade starkt med en riktig drömräddning redan efter en minut när han plockade ett skott från nära håll. Räddningen gav energi till gästerna, som kom till flera vassa skottlägen. Det gav utdelning efter 10 minuter, då Jakob Moverare gav gästerna ledningen på nytt. Men kvitteringen skulle komma i en rätt så jämn period, när Nick Sörensen kunde slå in en retur. Den andra perioden slutade, likt den första, 1-1.

– Vi måste fortsätta att få fast Linköping och deras backar. Vi skapar chanser, men när vi inte får fast dem så kommer deras snabba forwards och skapar problem för oss, sa målskytten Moverare till C More.

Bortalaget avgjorde i tredje

Lagen bytte chanser med varandra under de första tio minuterna av slutperioden och höll överlag jämna steg med varandra. Ett Frölundamål hängde dock allt mer i luften, och när Ponthus Westerholm fick stå helt fri framför Jacob Johansson i hemmamålet gjorde han inga misstag. Efter Frölundas ledningsmål försökte LHC etablera spel och skapa chanser, men utan framgång. Matchen slutade därmed 3-2 till Frölunda, som visade varför de är ligans bästa bortalag.

– Vi jobbar hårt och vill vinna matcher, vilket gör att jag tror att vi är ett jobbigt lag när vi kommer på besök, sa Frölundatränaren Roger Rönnberg till C More efter matchen.

Tack vare vinsten är Frölunda nu tvåa i tabellen, medan Linköping halkar ner till sjätteplatsen.