• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Frölunda
FHC

Ska Linköpings transatlanter visa vägen på nytt?

24 januari 2019 11:30
#LHCFHC

Linköpings två raka segrar har varit mycket tack vare lagets transatlantiska kvartett. Totalt 22 poäng i de fem senaste matcherna har de stått för, när östgötarna nu ställs mot Frölunda i Saab Arena. Göteborgarna som efter segern senast fortsatt återfinns i toppen av SHL och siktar på att öka avståndet ner till torsdagens motstånd.


Noterbart Linköping

– Linköping följde upp förlusterna mot Mora respektive Djurgården med två raka segrar. Först plockade östgötarna bonuspoängen mot Örebro i en svängig tillställning och sedan besegrades Rögle på bortais med 1-3.

– Fyra spelare som har utmärkt sig i Linköping under de fem senaste matcherna är fyra transatlantanter. Broc Little, Andrew Gordon, Chad Billins och Derek Roy har samtliga varit ledande i östgötarnas lag, där de två förstnämnda har gjort sex poäng vardera. Gordon har dessutom noterats för totalt fem poäng på de tre senaste matcherna i Saab Arena. Backen Billins samt centern Roy har svarat för fem poäng var.

– Amerikanen Broc Little avgjorde båda segerfighterna för Linköping förra veckan. Totalt blev det två mål och två assist för forwarden, som belönades med en plats i Veckans lineup från SHL.se för andra gången den här säsongen. På 19 spelade matcher har det blivit 16 poäng för Phoenix-sonen.

– På de 13 senaste powerplaytillfällena på hemmaplan har Linköping gjort fem mål. Detta ger en siffra på starka 38,26%.

Noterbart Frölunda

– Efter förlusten hemma mot Färjestad kunde Roger Rönnbergs Frölunda få med sig två pinnar från Vida Arena och Växjö i lördags. Segern innebar att göteborgarna fortsatt är med i den jämna toppstriden och har inför torsdagens fight i Östergötland tre poäng upp till ettan Luleå - dock med en match mer spelad. Ner till femman Linköping är det i dagsläget tre poäng.

– Mot Växjö senaste svarade den amerikanska duon Rhett Rakhshani och Ryan Lasch för två poäng vardera. Den sistnämnde spelade fram till Jakob Moverare som med dryga minunten kvar av övertidsspelet hängde in avgörandet.

– Den 18-årige talangen Samuel Fagemo har på de fem senaste matcherna gjort fyra poäng. Forwarden har totalt producerat 14 poäng på 26 matcher den här säsongen.

– Efter Brynäs är Frölunda det lag som blockerar näst flest skott i ligan - 479 stycken. Tätt därefter återfinns just Linköping med 472 blockerade avslut. Vad det gäller tacklingar delar göteborgarna förstaplatsen med Malmö i antalet utdelade tacklingar på bortais - 218 stycken.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCFHC och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.