Hemma
HV71
HV71
Borta
Växjö
VLH

HV71 vann Smålandsderbyt

26 januari 2019 21:15
HV71 tog ny derbyseger mot Växjö
#HV71VLH

HV71 var riktigt bra mot Växjö men gästerna var inte ofarliga. Men gammal är äldst och när krutröken lagt sig var det HV71:s Mattias Tedenby som var matchhjälten.

"Det betyder mycket" sa tvåmålsskytten till C More efteråt.


Hemmalaget HV71 inledde starkast men det var gästande Växjö som tog ledningen i matchen genom Brendan Shinnimin, som dök på en retur efter ett avslut från Dominik Bokk. Detta efter att Växjö två gånger om brutit uppspel från hemmalaget. Efter den kallduschen ökade HV71 pressen och det gav utdelning till slut - och dubbelt upp. Jönköpingslaget stressade Växjö högt och jobbade till sig 1-1 när Robin Figren fick tid på sig att skicka in kvitteringen. Bara 24 sekunder senare smallt det igen bakom Viktor Fasth när Alexander Ytterrell fick på ett fint skott som borrade sig in i Fasths vänstra kryss.

– Jag tycker att vi kom ut lite sömnigt. Det är helt oacceptabelt. Det är derby. Så får det inte se ut. Men sedan får de ett mål och då vaknar vi. Efter det spelar vi bättre, sa Ytterrell till C More i paus.

Tedenby nyckeln

I mittperioden tog HV71 över och hemmalaget hade bud på flera mål innan man till slut fick utdelning när Mattias Tedenby tryckte in 3-1. Men gästerna gav sig inte och det var Brendan Shinnimin som låg bakom även det målet. Efter en tekning skickade han in ett skott mot mål som supertalangen Dominik Bokk styrde in för 3-2.

Mycket handlade dock om hemmalaget och Mattias Tedenby som, tillsammans med Markus Ljungh, låg bakom mycket av hemmalagets anfallsspel.

I den tredje skapade Växjö ett par chanser men HV71 spelade en stabil defensiv och istället var det hemmalaget som gjorde periodens enda mål. Målskytten? Mattias Tedenby. HV71 höll undan och tog därmed tredje raka segern mot lokalrivalen Växjö. För Växjös del var det tredje raka förlusten.

– Det är aldrig kul att förlora. Samtidigt har vi sett i serien att det är jämnt. Man kan inte vinna alla matcher men samtidigt kan vi vara med bättre energimässigt. Det har varit för dåligt ett tag, sa Växjös Erik Josefsson till C More.

En som var lite muntrare var däremot Mattias Tedenby:

– Det betyder mycket att vi får de målen. Och för egen del betyder det mycket. Jag har haft det lite tungt ett tag så det var skönt att stänka in ett par, sa han till C More.