Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Linköping
LHC

Brynäs höll undan mot Linköping

26 januari 2019 21:02
#BIFLHC

Linköping har haft en vana att vinna i Gävle på senare år, men under lördagen kammade östgötarna noll när Brynäs genom en stark förstaperiod och bra målvaktsspel bärgade tre poäng.


Brynäs högg taktpinnen i den första perioden och även om Linköping skapade några farligheter var det hemmalaget som stod för det farligaste framåt. Adam Deutsch sköt 1-0 drygt åtta minuter in i öppningsakten - hans första Brynäspoäng någonsin - innan backkollegan Niclas Lundgren kunde utöka lagets ledning knappt fyra minuter senare.

– Jag försökte komma in som tredjeman. Jag såg att "Ludde" förde upp pucken och jag fick ett läge. Det var bara att skjuta. Det är kul att få utdelning. Det känns bra, sa Deutsch till C More i paus.

Gästernas lagkapten Eddie Larsson var inte nöjd med sitt lags prestation.

– Jag tycker att vi åker efter dom i 20 minuter. Det är inte mycket att vara nöjd. De har haft fyra, fem, sex spelvändningar. Vi måste bli bättre och hårdare på backcheck. Vi har varit här i Gävle och vänt matcher förut så vi är absolut inte oroliga, säger Linköpings kapten Eddie Larsson

Linköpingspress - men Brynäsmål

Och Linköping höjde sitt spel markant i mittperioden. Ett tag ledde östgötarna skotten med hela 10-1 men en storspelande David Rautio höll Brynäs ledning intakt. Och när Linköpingn precis haft ett bra dubbelläge att reducera kontrade Brynäs in ett mål som efter videobedömning godkändes och Joachim Rohdin stod som målskytt.

– Vi blev lite passiva i egen zon. De får längd på oss och då blir det tufft. Jag tycker att pucken studsar ut och jag åker på den före jag åker på honom. Nu gäller det att vi är starka i egen zon och inte låter dem skölja på oss i tredje, sa Rohdin till C More i paus.

Gästernas Olle Lycksell stack inte under stol med att man inte var helt nöjda: – Jag tycker vi maler på dem bra i den andra. Det är frustrerande så klart. Det är kämpigt att behöva göra tre i sista istället för att behöva göra tre i sista. Det är inte omöjligt. Vi kommer att gå för ett likaläge, det är bara att köra på, sa han till C More.

Brynäs höll undan

Linköping fick till slut hål på David Rautio men spelade omständigt och drog istället på sig några utvisningar som höll forceringen borta. Istället kunde Brynäs hålla undan och genom Simon Bertilsson gära 4-1 i tom bur när Linköping slängde allt de kunde för att få till en 3-2-puck.

– Jag vet inte om vi var så nära egentligen. Jag tycker inte det. Det är andraperioden vi kan vara nöjda med, men det är den första som bäddar för förlusten. De är aggressivare och mer intensiva än vad vi är. Jag tycker Brynäs vinner rättvist, sa Linköpings tränare Tommy Jonsson till C More efter matchen.

Magnus Sundqvist var måhända lika nöjd som Jonsson var missnöjd.

– Det är skönt att få segern. Det är några matcher som har runnit oss ur händerna. Det betyder mycket för laget att få vinna mot ett såpass bra lag som Linköping, berömmer Magnus Sundqvist i Brynäs till C More

Higlights från matchen finner du här