Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Örebro
ÖRE

Stekhett Skellefteå mot poängjagande Örebro

25 januari 2019 15:00
#SKEÖRE

Efter en knacklig höst med en del frågetecken hopade över sig så har Skellefteå nu på allvar vaknat till. Laget radar upp segrar och går som en raket i tabellen. Nu siktar man på femte raka när Örebro kommer på besök.


Noterbart Skellefteå

– Skellefteå har verkligen hittat formen och har nu radat upp fyra raka segrar efter senaste segern med 3-2 mot Luleå på bortaplan.

– I den matchen var målvakten Mantas Armalis en stor matchvinnare med ett flertal svettiga, fina räddningar. Armalis har växt ut till en riktig matchvinnare för Skellefteå och det är just Armalis som stått i målet när Skellefteå nu radat upp segrarna - så räkna med att Armalis får fortsätta i kassen.

– Nyförvärvet Jesper Jensen från Brynäs väntas göra debut i Skellefteå under lördagen. Jensen kanske är den center Skellefteå letat efter att placera mellan Oscar Möller och Joakim Lindström?

Noterbart Örebro

– Efter flertalet snöpliga förluster och skada på poängkungen Aaron Palushaj så bröt Örebro sin dystra trend senast när Växjö besegrades med 4-2 i onsdags. En mäktig insats som kanske var startskottet på Örebros jakt på lagen ovanför i tabellen?

– Med Palushaj skadad så har ett allt större ansvar lagts på Nick Ebert. Den hårdskjutande backen är ett ständigt hot offensivt, framförallt i powerplay, och tackade för förtroendet senast med att trycka dit två mål.

– Detta blir första bortamatchen mot Skelefteå för Örebro. De två tidigare mötena mellan lagen i Behrn Arena har slutat med varsin seger.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEÖRE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.