Hemma
Rögle
RBK
Borta
Luleå
LHF

Blandar sig Rögle i toppstriden?

25 januari 2019 15:00
#RBKLHF

Rögle är på tionde plats i tabellen och ställs nu mot serieledande Luleå. Men i den jämna tabellen skiljer det bara elva poäng mellan lagen, och vid hemmaseger för de grönvita så blandar sig Rögle in i toppstriden på allvar.


Noterbart Rögle

– Efter tre raka förluster och endast tre mål framåt på dessa matcher så lossnade det ordentligt för Rögle senast. Seger med 6-4 borta mot Färjestad bröt både förlusttrenden och måltorkan.

– Nils Höglander stod för en präktig delikatess när han från sin position bakom mål lirkade in pucken i nät. En kandidat till årets mål, och Höglander blir väl värd att hålla koll på även under lördagen.

– Nu ställs man mot Luleå. Ett lag man haft problem med på sistone. De två tidigare mötena denna säsong har slutat med förlust och senast Rögle vann mot Luleå efter full tid var 11 februari 2013.

Noterbart Luleå

– Trots spelmässigt övertag, dominans på isen och stor övervikt i skott så har Luleå förlorat sina två senaste matcher mot Färjestad och Skellefteå. Frågan är om de förlusterna har blivit en knäck för självförtroendet, eller om Luleå knyter näven och blir ännu hetare?

– En spelare som är het är Robin Kovacs. Luleås forward har gjort tio poäng på de nio senaste matcherna varav sju mål. Ett imponerande facit som han vill fortsätta med.

– Isac Lundeström har varit ett bra tillskott för Luleå sedan hans återkomst till laget. Tre assist har det blivit än så länge, men Lundeström väntar fortsatt på sitt första mål.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKLHF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.