26 januari 2019 21:00
Niklas Olausson hjälte när Luleå vann mot Rögle
#rbklhf

Rögle hade inte besegrat Luleå sedan den 11 februari 2013. I en spännande och jämn match spelade de bra och var nära att bryta den trenden, men gästerna ville annorlunda. I förlängningen kunde Niklas Olausson avgöra för Luleå.

De första tio minuterna var det Luleå som hade ett litet övertag och ledde skotten med 7-2, men inga lag lyckades skapa några hetare chanser. Rögle tog sig in mer och mer i matchen och hade några riktigt farliga lägen i följd under de fem sista minuterna av perioden. När signalen ljöd efter 20 minuters spel var det istället hemmalaget som ledde skottstatistiken, men perioden förblev mållös.

– Det är en bra match, men vi behöver få ner pucken och ha lite mer cirkulation i deras zon för att skapa chanser, sa Rögles Jonas Ahnelöv till C More inför den andra perioden.

Två mål i den andra perioden

Matchens första mål föll efter 03:49 av den andra perioden, när Nils Lundkvist sköt ett skott från snäv vinkel vid förlängda mållinjen. Pucken tog i ryggen på Ville Kolppanen och gick in i nät, vilket innebar ledning med 1-0 för Luleå. Efter en lite trevande start satte lagen fart och bjöd på en mer intensiv hockeymatch. Rögle tog dock över mer och mer, genom att sätta en hög press på sina motståndare. De skapade bra chanser och fick till slut utdelning när Leon Bristedt slog in en stolpretur i öppet mål. 1-1 i mittenakten innebar 1-1 i matchen inför slutperioden.

– Det är en tajt match. Rögle tog över mer mot slutet, så vi måste upp lite om vi ska vinna det här, deklarerade Luleås målskytt Nils Lundkvist inför den tredje perioden.

Olausson avgör igen

Den tredje perioden började trevande, men tog fart igen när Rögle tog ledningen. Hemmalagets Daniel Widing skickade pucken på nät för att få till en tekning i offensiv zon. Men Niklas Rubin tappade pucken och där stod Matt Carey som gubben i lådan. Kvitteringen kom dock blixtsnabbt, efter ett mönsteranfall som avslutades av Karl Fabricius. Efter en lång period av intensivt spel och chanser åt båda håll såg det ut att vara avgjort med tre minuter kvar när Luleå gjorde mål. Målet dömdes dock bort för spark. Inga fler mål föll och det blev därmed förlängning.

Där avgjorde Luleå matchen. Efter ett friläge som Röglemålvakten Ville Kolppanen räddade uppstod en retur. Först på den var Niklas Olausson, som i närmast öppen bur kunde frälsa bortalaget. Det var för övrigt Olaussons tredje matchavgörande mål mot Rögle.

– Det var ett av de enklaste målen, men otroligt skönt att få, sa matchhjälten till C More efter matchen.

Luleå tar därmed två poäng och håller sin svit mot Rögle vid liv.