29 januari 2019 21:40
Rögles Justin Pogge, centralt i bild, klappas på huvudet av sina lagkamrater.
#SKERBK

Rögle hade inte segrat i Skellefteå Kraft Arena sedan 2009. I en fartfylld och tät match på tisdagskvällen skulle dock den långa trenden brytas när ängelholmarna slog formstarka Skellefteå, efter att ha vänt ett uddamålunderläge och plockat med sig bonuspoängen i övertidsspelet.

Det var en förstaperiod med god fart åt bägge håll när Skellefteå och Rögle drabbade samman. Gästerna från Ängelholm inledde piggt, men det var Skellefteå som satte sig i förarsätet när stekhete Oscar Möller klev fram på nytt och gav västerbottningarna ledningen. Rögle fortsatte dock att mata på framåt och hade flera fina möjligheter i spel fem mot fyra. Mantas Armalis agerade dock solitt i sin kasse och såg till att Skellefteå bibehöll sin uddamålsledning perioden ut.

Rögle skulle till slut få sin kvittering dryga två minuter in i mittenakten. Efter en pigg start snappade Linus Sandin upp pucken bakom förlängd mållinje och vallade in trissan via Armalis benskydd. Mötet fortsatte därefter att svänga och ha god fart - och när Albin Eriksson revs ner 12 minuter in i perioden fick västerbottningarna straff - en straff Eriksson tog hand om själv. Forwarden fick felträff men lyckades trots det få in pucken lågt förbi Justin Pogge och således återge västerbottningarna ledningen.

– Det är nog den sämsta straff jag någonsin har lagt tror jag, skrattade Albin Eriksson till C More om straffen som ledde till 2-1.

"Det var på tiden"

Den tredje periodens tempo var till en början något lägre, men sex minuter in i började gästerna skapa allt klarare målchanser. Daniel Bertov blev helt ren i slottet och hade öppet mål, men i sista stund kom en rensning som såg ut att ha kunnat vara matchavgörande. Skellefteå stod emot länge och väl men med tre minuter kvar av ordinarie matchtid kom till slut kvitteringen. Likt Bertov blev Linus Sandin lämnad helt ren framför mål och kunde peta in 2-2-pucken.

Kort därefter delade Skellefteås Jesper Jensen ut tackling som tog i huvudet på Rögles Daniel Zaar - en tilltag som resulterade i ett matchstraff. Gästerna fick en ypperlig chans att kamma hem segern i sitt långa powerplayspel, som sträckte sig in i förlängningen, där till slut Kodie Curran fällde avgörandet. Backen dunkade in 2-3-målet bakom Skellefteåkeepern och gav därmed skåningarna den första segern i Skellefteå sedan 2009.

– Det är otroligt skönt att få ta två poäng på bortaplan mot Skellefteå. Det visar en oerhört stark karaktär på laget. Jag visste inte att det var första segern på tio år här. Det var på tiden i så fall, sade Rögles tvåmålsskytt Linus Sandin till C More.