TIK

HV71 malde ner Timrå

29 januari 2019 21:30
#HV71TIK

Timrås plan inför kvällens match var att stoppa HV71:s fart. HV71:s plan var att hålla farten uppe och bygga på segern mot Växjö. Och det var HV71:s plan som gick i lås.

HV71 satte full fart från början och dikterade villkoren rakt igenom den första perioden. Oscar Sundh fick ett friläge efter fem och en halv minut men där och då var det bara en Timrå-back och målvakten Niklas Svedberg som hamnade i mål. 1-0 dröjde till drygt elva minuter hade spelats och då kom avslutet från strax innanför blålinjen i Timrås zon när Markus Lauridsen fick på en missil. Det var danskens första SHL-mål för HV71.

Drygt fyra minuter senare var det dags igen när Johan Johnsson skickade in 2-0. Johannes Kinnvall reducerade visserligen efter 17:23 men Mattias Tedenby, som gjorde två mål senast mot Växjö bröt prick en minut senare in framför Niklas Svednberg, tryckte bort en Timråback och la in 3-1.

– Jag tycker att HV71 dominerar. Vi gör en jättedålig period, sa gästernas ende målskytt Johannes Kinnvall till C More.

Hemmalagets Markus Lauridsen var inne på samma spår:

– Jag tycker att vi spelar bra. Vi äger stora delar av den här perioden. Vi ska fortsätta på samma sätt, sa han.

Gick på knock

Och det gjorde man. Hemmalaget drampade gasen i botten från start i den andra perioden. Gästernas första skott på mål i mittperioden kom efter drygt elva och en halv minuts spel. Dessförinnan hade HV71 hunnit med att göra två mål - och båda bar Anton Bengtssons signum. 4-1 gjorde han själv när han förvaltade en felpassning från Timråbacken Johannes Kinnvall, och han assisterade Simon Önerud till 5-1 efter 11:10 minuter. I samma sekvens åkte han in i Niklas Svedberg vilket renderade en utvisning som gav gästerna några skott på mål.

Och det kom mer. Robin Figren skickade in 6-1 med ett direktskott, som videogranskades innan det godkändes. Och Anton Bengtsson gjorde sedan 7-1 två sekunder från paus.

– Vi spelar riktigt bra idag. Vi pratade om att komma ut hårt i dag och sätta tonen. Vi nollställde inför andra och även den är bra. Nu gäller det att nollställa inför tredje igen. Det är fantastiskt kul att vara med i målprotokollet, sa Anton Bengtsson till C More

Hampus Larsson, lagkapten i Timrå, var av förklarliga skäl besviken, men ville se en bra insats inför tredje: – Vi vinner inga närkamper. De är bättre på alla plan. Vi är inte där och spelar hockey. Nu gäller det att kriga för varandra och kriga för Timrå. Vi måste gå ut i tredje och skapa något trendbrott så vi får med oss något positivt från det hela, sa han.

Tempot sjönk i tredje

Slutperioden blev aningen tempofattigare även om HV71 kunde skapa fler målchanser. Men det gjorde även gästerna och det gav HV71:s målvakt Felix Sandström tillfälle att visa sina egenskaper även om gästerna endast fick på fyra skott på mål. Sandström räddade totalt 13 av 14 skott och HV71 vann komfortabelt.

– Vi gör en av våra sämre insatser på hela säsongen. Vi måste vara där och kampa. Det är min uppgift att se till att spelarna är förberedda. Jag tycker att vi stabiliserar spelet i tredje även om HV71 så klart drar ner på farten, sa Timråtränaren Fredric Andersson till C More efteråt.

Desto gladare miner i hemmalaget som tog tredje raka segern och andra raka på hemmaplan.

– Vi gör väl det som vi krävde av varandra innan matchen. Rätt inställning och tålamod i spelet. Då kan det bli så här ibland, Får man in några enkla mål finns det risk att det rinner i väg, sa Mattias Tedenby.