Mora
MIK

Törngren och Thuresson avgjorde - HV71 bortavann

31 januari 2019 22:30
Christoffer Törngren, i vitt HV71-ställ, firar sitt gjorda mål med lagkamrater i avbytarbåset.
#MIKHV71

Formtoppade HV71 fortsätter att plocka sina segrar - och borta mot Mora kom lagets fjärde triumf i följd. Christoffer Törngren och Andreas Thuresson stod för de avgörande målen när HV71 höll undan till en dramatisk uddamålsvinst.

Med tisdagens 7-1-kross av Timrå färskt i minnet gick HV71 ut och rivstartade mot Mora. Jönköpingslaget, med tre raka vinster bakom sig, behövde endast två minuter innan Kristofer Berglund trampade sig loss och sköt ledningspucken högt i nät. Målet kom efter ett längre anfall och just långa HV71-attacker var ett signum för inledningen.

Det dröjde drygt halva den första perioden innan Mora lyckades flytta fram positionerna, men därifrån växte Dalalaget snabbt in i matchen. Närmast mål innan periodvilan kom dock HV71, genom en mäktig ribbträff signerad Christoffer Törngren. Ingen utdelning där och istället klev Mora ut stenhårt till mittenakten. Matej Stransky och John Persson var båda igenom till stora chanser som Jonas Gunnarsson räddade under de första minuterna.

Gunnarsson vann straffduellen - sen avgjorde Thuresson

Kvitteringen kom även snart nog, styrd i nät via Matt Bailey på skott från Adam Masuhr. Repliken från HV71 kom kort därefter och efter en fin period från gästerna revanscherade sig Törngren på målramen. I röran framför Janne Juvonen forcerade Törngren in 1-2. Ett mål som alltså satte upp HV71 i förarsätet på nytt.

Där såg även gästerna till att stanna, för med ett våldsamt bombardemang belägrade man Morazonen under slutperiodens första halva. Hemmalaget och Spencer Abbott hade en drömchans till kvittering på straff, en straff som Jonas Gunnarsson räddade. Drygt fyra minuter från slutet serverade sedan Oscar Sundh kedjekamraten Andreas Thuresson till avgörandet. Mora reducerade senare genom Michael Haga, men HV71 städade tryggt av kvitteringsjakten och landade sin fjärde raka seger.

– Vi har många alternativ och en väldigt skön spets. Jag tycker att vi är ett väldigt starkt lag när vi hittar den här hockeyn som vi vill spela, kommenterade Andreas Thuresson i C More efter vinsten.