DIF

Djurgården upp i topp

31 januari 2019 21:38
#TIKDIF

Det brukar bli målrikt när Timrå och Djurgården möts. Torsdagskvällens match var inget undantag. Redan i den första perioden föll fyra mål, varav Daniel Brodins fräcka skott direkt på tekning stod ut. Det blev till slut nio mål i matchen som slutade med seger 5-4 för Djurgården. Segern innebar att Stockholmslaget gick upp i serieledning.

Matchen fick en flygande start när hemmalaget Timrå tog ledningen redan efter en minut. Djurgårdsförsvaret slarvade vilket gav Johannes Salmonsson öppen gata fram mot Adam Reideborn. Salmonsson hittade en lucka till höger om målvakten och 1-0 var ett faktum. Repliken kom per omgående - och vilken replik sedan. Jacob Josefson blev bortbytt från en tekning och Daniel Brodin åkte dit, ställde sig lite nonchalant och när pucken landade på isen drog han iväg ett skott på vinst och förlust. Det blev vinst. Victor Brattström i Timrå-målet var inte med på det och det är svårt att klandra honom. Brodins fräckis måste vara ett av säsongens mål i SHL! Djurgården gjorde även matchens tredje mål. I ett powerplay cirklade Dick Axelsson upp mot blålinjen och såg att både Marcus Davidsson och Petteri Wirtanen skymde Brattström, drog iväg ett skott som Davidsson styrde in. Men Timrå kom tillbaka och kvitterade. I ett powerplay behövde laget bara fem sekunder på sig innan det small. Johannes Kinnvall fick pucken på blå och skickade iväg ett isskott som gick in mellan benen på Adam Reideborn. Således var ställningen 2-2 efter första perioden.

– När Josefson inte fick teka sa jag till Lilja att jag skjuter, jag har försökt skjuta på tekning tidigare men aldrig gjort mål. Först trodde jag den gick över men kul att den gick in! sa Daniel Brodin om sin fräcka variant.

Den andra perioden blev inte lika händelserik, men bjöd på två mål. Först ut var Timrås nye back Filip Westerlund som direkt efter en tekning la in en puck på mål som styrdes in av en olycklig Djurgårdsback. Med bara 30 sekunder kvar av perioden kvitterade Djurgården genom Jacob Josefson som fläkte sig fram och tryckte in en lös puck från nära håll när Victor Brattström var ur position.

– Vi sätter mer press på dem och får mer trafik in på kassen, angav Filip Westerlund som anledning till att Timrå spelmässigt såg bättre ut i andra perioden än i den första.

– Första tiden har varit riktigt kul och jag har lärt känna gubbarna i laget. Jag trivs jättebra här! sa han om sin nya omgivning.

Tre poäng och serieledning

Målen fortsatte trilla in i den tredje perioden. Djurgården tog ledningen när Emil Bemström hittade fram till Petteri Wirtanen som fri med Brattström stod för ett kliniskt avslut. Sen visade en av matchens förgrundsfigurer, backen Filip Westerlund, offensiva takter när han fintade bort en spelare innan han knäppte iväg ett skott som i snigelfart letade sig över mållinjen. Målet godkändes efter lång videobedömning. Men till slut var det Djurgården som drog längsta strået. Sebastian Strandberg stod för ett magiskt förarbete och serverade Niclas Bergfors öppet mål vilket gav 5-4 och tre poäng till Djurgården som därmed gick upp i serieledning.

– Skönt mål, skön vinst. Vilken krigarinsats! summerade Djurgårdens Niclas Bergfors.