Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

Rögle vann målsnål match

31 januari 2019 21:30
En ensam Nils Höglander i grön matchdress jublar framför glada hemmafans
#RBKVLH

De regerande mästarna Växjö hade inför matchen fem raka förluster och gick mot ett trendbrott borta mot Rögle. Målvaktsfantomen Viktor Fasth stod på huvudet och hade god hjälp av stolparna, men en sen vändning och kylig straff av Nils Höglander sköt vinsten till Rögle.


Den första perioden präglades av spel i numerärt överläge för hemmalaget Rögle. Skåningarna hade fyra raka powerplay men det var Växjö som gjorde enda målet i första perioden. Precis efter att laget dödat ett fyra minuter långt boxplay stack Julius Junttila upp i en kontring, släppte pucken till Janne Pesonen som hittade en lucka bakom Justin Pogge i Rögles mål. Kalldusch för hemmalaget som i kraft av de numerära överlägena hade spelövertaget de första tjugo minuterna.

– Grymt att se hur vi uppträder, vi täcker skott och jobbar hårt för att få ut pucken. Vi får spela mycket boxplay och gör det på ett föredömligt sätt, berömde Växjös backklippa Daniel Rahimi i C Mores pausintervju.

Växjö skapade några inledande chanser i den andra perioden, inte minst genom firma Brendan Shinnimin och Roman Horák, men avgjort mest applåder drog Nils Höglander ner när han bjöd på en dribblinsshow i den högre skolan och bara var centimeter ifrån ett spektakulärt mål. Ju längre perioden gick desto mer tog Rögle över. Stundtals var det enorm press mot Viktor Fasth i Växjös mål som räddade med tur, skicklighet och hjälp av målramen.

– Jag tänker inte så mycket, det kommer automatiskt. Jag fick med mig puckarna bra i andra perioden. Men man kan inte bara dribbla, man måste göra mål också

Höglanders kyla avgjorde

Till slut fick Rögle hål på den storspelande Viktor Fasth. I en spelvändning kom Lucas Elvenes som tredjegubbe och satte ett dragskott stolpe in vilket fick Lindab Arena att explodera i ett måljubel. Trots flera lägen åt båda håll blev 1-1-målet det sista under ordinarie tid. I overtime kom matchens profil Nils Höglander loss och blev neddragen vilket gav straffslag. Höglander tog straffen själv och satte iskallt pucken i nättaket vilket gav hans Rögle två viktiga poäng och Växjö sjätte raka förlusten.

Highlights från matchen hittar du här.