• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 10 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Måndag Mån 15 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Tisdag Tis 23 April Apr
Torsdag Tor 25 April Apr
Lördag Lör 27 April Apr
Tisdag Tis 30 April Apr
Torsdag Tor 2 Maj Maj
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Timrå
TIK

Hedman och Ebert fixade viktig Örebroseger

2 februari 2019 17:43
Närbild på Örebros Nick Ebert i röd matchtröja som höjer armarna i luften för att fira ett mål.
#ÖRETIK

Örebro tog tre blytunga poäng i det så viktiga hemmamötet med Timrå. Segern grundlades i den första perioden med Anton Hedman som organisatör. När Nick Ebert satte 3-1 i andra kunde närkingarna bevaka ledningen i tredje.


Timrå kom till Örebro med 17 insläppta mål på sina tre senaste matcher. Den skakiga defensiven höll i sig även i inledningen mot Örebro. Hemmalaget kom ut starkt och kedjan med Anton Hedman, Patrik Virta och Jere Sallinen firade stora triumfer.

Hedman spelade fram Virta till friläge ooch det var 1-0 efter 4.24 och drygt två minuter senare styrde Hedman själv in 2-0.

– Det var riktigt skönt att få dit en styrning framför mål. Det blir lite av slutspelskaraktär för båda lagen, men det gäller att kunna slappna av och spela, sa Anton Hedman till C More i första periodpausen.

Timrå hade inte gett upp hoppet. Sju minuter in i andra fick de chansen till spel i numerärt överläge och det utnyttjade laget på bästa sätt. Henrik Törnqvist satte pucken bakom Stefan Steen i hemmakassen och det var 2-1 på resultattavlan.

Men Örebro replikerade ganska kort därefter genom Nick Ebert, hans åttonde mål för säsongen, och det var återigen två måls differens.

I tredje satte Örebro förstås defensiven i främsta rummet för att slå vakt om sin ledning. Viktiga poäng stod på spel så det var inte läge för något större risktagande.

Steen: "Fantastiskt gött"

Timrå jagade och gav det chansen i slutet när de plockade målvakten. De pressade på och fick in en reducering genom Patrik Blomberg, men eftersom det då bara återstod fyra sekunder var Örebrosegern inte hotad.

– Fantastiskt gött hur vi steppar upp jämfört med senaste matchen. Tre sköna poäng. Det kändes redan på träningen igår att vi skakade av oss förlusten senast, sa Örebros målvakt Stefan Steen till C More.

– En stor besvikelse såklart. Vi spelar bra hockey stundtals men gör för mycket individuella misstag för att kunna vinna. Ineffektiviteten är också där, annars är det en spelmässigt jämn match, sammanfattade Timrås tränare Fredrik Andersson.

Här hittar du highlights från matchen.