Brynäs närmar sig toppen, vann mot Malmö

2 februari 2019 17:54
Bild på flera spelare ur varje lag, Brynäs i svarta tröjor och Malmö i vita. Brynäs har just gjort mål så de är glada medan Malmöspelarna är sammanbitna.
#BIFMIF

Brynäs såg till att täta till tabellen ännu mer efter att ha tagit tre nya poäng. Mot Malmö var laget effektivt och bombsäkert i defensiven där skott efter skott täcktes. 4-1 blev det till slut.

I Malmö gjorde Pontus Netterberg sin första match efter flytten från Växjö tidigare i veckan. Han var ytterst nära att sätta ledningspucken för gästerna i inledningen, men Brynäsbacken Marcus Ersson hann dit med sin klubba i absolut sista stund.

Malmö öppnade riktigt vasst, men det var Brynäs som tog ledningen. Niclas Andersén vallade pucken i kortsargen och Robert Kousal tog hand om sargreturen och lade in ledningspucken efter halva perioden.

I slutskedet av perioden gjorde hemmalaget även 2-0 i spel fem mot fyra, när Joel Kellman spelade fram Ryan Gunderson.

– Långa stunder gör vi en bra period, men vi har varit bättre offensivt än defensivt, där vinner Brynäs för mycket dueller, sa Malmös tränare Peter Andersson till C More.

Kousal visade målkänsla

Men det började illa för Malmö även i andra. Kousal tog sig fram i mitten, sköt i skäret och pucken smet in bakom Cristopher Nihlstorp i bortakassen redan efter 54 sekunder.

Malmö repade mod och stressade Brynäs till misstag i egen zon. Frederik Storm utnyttjade ett sådant och reducerade till 3-1 efter knappa sju minuters spel. Det var vad Malmö hann med i målväg i andra perioden.

– 3-1 till oss är bra, men vi måste hindra dem från att skjuta från de farliga positionerna, säger Brynäs Robert Kousal till C More.

Malmö gav järnet i tredje perioden, men hade svårt att ta sig förbi Brynäs defensiv. Hemmaspelarna hjälpte sin målvakt Joacim Eriksson på ett bra sätt genom att täcka mängder med skott. När gästerna plockade målvakten i slutet kunde Emil Forslund sätta 4-1 i öppen kasse och säkra tre nya poäng.

– De försvarar sig bra och ligger i skottlinjen och vinner returerna, sammanfattade Malmös Emil Sylvegård matchen till C More.