Shinnimin bakom det mesta när Växjö äntligen vann

2 februari 2019 20:45
#VLHRBK

Växjö och Rögle gav varandra var sitt psykologiskt jobbigt mål i de inledande perioderna men när 60 minuter hade spelats hade Växjö skrämt bort sina mentala spöken och tagit första segern sedan den 12 januari. Mycket tack vare Brendan Shinnimins fyra poäng.

Växjö skapade de första småchanserna och hade en ramträff efter knappt två minuters spel. Kort därpå drog hemmalaget dock på sig en utvisning och det utnyttjade Rögle som kunde peta in 0-1 genom Linus Sandin, och när Växjö drog på sig ett lagstraff för delay of game ringde det igen - men det var Växjö som gjorde målet. Brendan Shinnimin stod för kvitteringen när hans chansskott styrdes via en Röglebacks klubba och ställde Justin Pogge i målet. Pucken gled retligt in via Pogges benskydd och över mållinjen - ett mål som videogranskades.

Det skulle komma mer från kanadensaren. Med tre sekunder kvar av inledningsperioden avslutade han en spelvändning och gjorde 2-1 för Växjö. Nesligt för gästerna:

– Vi får inte släppa till som vi gör i slutet. Vi ligger alldeles för lågt och då får de en tre-mot-tvåa, sa Rögles målskytt Linus Sandin till C More

Shinnimin var desto nöjdare:

– Det är en typisk förstaperiod för Växjö. Vi måste kämpa oss igenom. Det är en bra insats i numerärt underläge och vi lyckas även få ett mål. Där tror jag den går via backens klubba och det ställer nog målvakten en del. Det är bara att fortsätta så här,sa Växjös tvåmålsskytt i paus.

Effektiva gäster kom tillbaka

Och det gjorde såväl Växjö som Shinnimin inledningsvis. Drygt två minuter in i mittakten gjorde han 3-1. Det fanns bud på mer från Shinnimin och Växjö ett tag men gästerna tuggade sig in i matchen och reducerade efter knappt 14 minuters spel genom Daniel Zaar. Med knappt två och en halv minut kvar drog Taylor Matson på sig en utvisning för crosschecking och Växjö fick ett läge för tvåmålsledning på nytt. Men gästerna klarade av utvisningen och kunde istället få till en kontring som leddes av just Matson. Hans skott gled retligt in mellan benen på Viktor Fasth med sju sekunder kvar att spela.

– Mål ger energi. Det är naturligt. Vi kommer upp lite i spelet. Vi fastnar mycket i egen zon och sätter varandra i dåliga positioner i början, sa Daniel Zaar i Rögle till C More.

– Jag tycker vi spelar bra. Gör vi 4-2 istället är det en annan match. Nu får de 3-3 istället, sa Växjös nyförvärv Niclas Hardt.

Efterlängtade Växjö-poäng till slut

Växjö fortsatte att trumma på i slutperioden, och det skulle ge resultat. Med 4:42 på klockan skapade hemmalagets offensiv, med en viss Brendan Shinnimin i spetsen, oreda framför en Justin Pogge som inte lät det konstiga målet störa hans spel överlag. Pucken hamnade till slut hos Roman Horak som kunde skicka in 4-3 med en assistpoäng till Shinnimin.

Även om gästerna försökte skapa lägen var det istället Växjö som gjorde periodens andra, och matchens sista, mål. Tuomas Kiiskinen friställde Janne Pesonen och fri med Pogge gjorde veteranen inget misstag när han spikade slutresultatet till 5-3.

– Det är tight i tabellen och det är underbart. Man måste kämpa för varje poäng och det är ett bra sätt att förbereda sig för slutspelet. Vi har spelat jämna matcher på slutet och varit bra även om vi förlorat. Men vi ger inte upp och idag tryckte vi bara på ännu mer, sa Pesonen till C More.

Förlust och lite självkritik, men inte allt för nedstämt i Rögle-lägret: –Jag tycker inte att vi kommer ut i den nivå som vi behöver komma upp i. De spelar ett tight försarsspel. Vi måste bli lite grinigare, och komma in tätt. Vi har ändå haft en bdra trend sista fem-sex matcherna, sa Linus Sandin till C More.