Gordon frälste Linköping

2 februari 2019 20:45
Linköpings Andrew Gordon sänkte Skellefteå med två mål
#SKELHC

Skellefteå avfyrade de flesta skotten och hade de farligaste chanserna, men det var gästande Linköping som stod för effektiviteten, både i fem-mot-femspelet och i numerärt överläge. Detta, kombinerat med stabilt målvaktsspel, säkrade vinsten för LHC som tog revansch för torsdagens förlust.

Gästerna startade piggast och lyckades skjuta sex skott på de sju inledande minuterna. Ledningsmålet kom därmed logiskt. I powerplay kunde Derek Roy lägga in pucken i öppen bur efter en retur från Mantas Armalis i Skellefteåburen. Skellefteå kom in mer i perioden ju längre den led och fick till några farliga avslut, men Jonas Gustafsson stod i vägen. Linköping skulle istället utöka sin ledning, återigen efter en målvaktsretur, när Broc Little la in pucken för 2-0. Resultatet höll sig sedan perioden ut.

– Vi gör en riktigt bra första period och får till ett bra passningsspel, konstaterade målskytten Roy till C More.

Linköping utökar direkt efter bortdömt mål

I en händelserik mittenakt tog Skellefteå kommandot, delvis på grund av många LHC-utvisningar. Reduceringen skulle komma i just powerplay efter 03:45, signerat Bud Holloway. Redan en minut senare kom det som många trodde skulle vara kvitteringen, när Robin Alvarez styrde in pucken bakom en chanslös Gustafsson i LHC-buren. Men när målet, efter lång överläggning, dömdes bort på grund av hög klubba kunde istället LHC utöka sin ledning i anfallet efter, när Andrew Gordon slog in ytterligare en målvaktsretur. Skellefteå lät sig inte nedslås av denna lustiga sekvens, utan fortsatte att trumma på och lyckades reducera på nytt när Robin Alvarez kunde ta personlig revansch. Närmare än så kom inte SAIK, och LHC kunde lämna isen i ledning inför den tredje perioden.

– Vi fortsätter att jobba, trots domslutet emot oss [det bortdömda målet] och det ger resultat. Nu ligger vi på Linköping direkt och låter dem inte skapa chanser, sa Robin Alvarez till C More i paus.

Gordon tvåmålsskytt

Den tredje perioden startade avvaktande, men med tiden öppnade den upp sig allt mer. Lagen bytte chanser med varandra, tills dess att Skellefteå startade den stora forceringen. Trots att hemmalaget fortsatt sköt fler skott var det återigen ett effektivt Linköping som kunde utöka sin ledning när Andrew Gordon gjorde sitt andra för kvällen i powerplay. Med två minuter kvar tog hemmalaget ut målvakten och satsade framåt, men bra målvaktsspel från Jonas Gustafsson omöjliggjorde upphämtningen. LHC vann därmed med 4-2 och revanscherade sig efter förlusten i torsdags genom att ta tre viktiga poäng.

– Ibland går puckarna bara in. Vårt powerplay lyckades skapa kaos, vilket är det vi vill, och det gav resultat ikväll, slog matchhjälten Gordon fast till C More efter matchen.