Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Luleå
LHF

Luleå vann efter förlängning

12 februari 2019 21:55
#BIFLHF

Tre viktiga poäng stod på spel när Brynäs tog sig an Luleå. Hemmalaget kontrollerade pucken i långa perioder, men det var gästerna som sköt mest. Efter 40 minuter hade lagen gjort ett mål vardera, men trots en underhållande tredje period föll inga fler mål under ordinarie tid. Matchen gick därmed till förlängning, där Emil Larsson kunde avgöra för Luleå.


Efter en tvåminutersperiod i inledningen av matchen, där Brynäs pressade på, började Luleå sätta tryck i den offensiva zonen. Till slut kunde gästerna ta ledningen. Efter en tilltrasslad situation framför Joacim Eriksson i Brynäsmålet och ett rappt passningsspel från Luleå så kunde Niklas Olausson skicka in sitt tolfte mål för säsongen. Brynäs försökte svara och kontrollerade pucken i långa stunder, men likväl var det fortsatt Luleå som sköt mest. När Hesa Fredrik ljöd kunde de sistnämnda lämna isen i ledningen inför den andra perioden.

– Det är vi som för spelet och har mest puck, men vi tar för få skott och har för lite trafik framför deras mål, hävdade en missnöjd Joel Kellman till C More.

Drömmål av Boqvist

Gästerna inledde den andra perioden piggt och skapade flera lägen, varav några i powerplayspel. Men det var Brynäs som gjorde periodens enda mål, då Jesper Boqvist stod för ett riktigt konstnummer. Simon Bertilsson skickade iväg en hög puck från sin egna förlängda mållinje, men en friställd och felvänd Boqvist kunde ta emot pucken på tennis och vända om för att undvika att hamna offside. Det efterföljande friläget utnyttjades på ett iskallt sätt. Trots det insläppta målet behöll Luleå sitt initiativ och tvingade hemmalaget till flertalet pucktapp i den neutrala zonen. Gävlelaget kämpade dock till sig några chanser på slutet och jämnade till skottstatistiken något. Efter 40 spelade minuter var det lika inför slutperioden.

– Vi blandar och ger. Det finns definitivt en högre nivå i oss, sa Luleås Erik Gustafsson till C More.

Luleå avgjorde i förlängningen

Såväl hemma- som bortalaget satte högre fart i inledningen av den tredje perioden och bytte två-mot-ettlägen med varandra. Med tiden var det dock Luleå som skapade de farligaste lägena framför en storspelande Joacim Eriksson. Brynäs var dock inte ofarliga, bland annat hade Daniel Mannberg ett skott i stolpen. Det föll dock inga mål i den tredje perioden. I den efterföljande förlängningen kunde Luleå avgöra, när Emil Larsson styrde in ett skott från blålinjen. Efter en snabb videobedömning stod det klart: Luleå tog två sköna poäng.

– Skön seger. Alltid kul att få avgöra och vinna här, konstaterade matchhjälten till C More.

Se highlights från matchen här.