Hemma
Rögle
RBK
Borta
Örebro
ÖRE

Rögle vann kampen mot Örebro

12 februari 2019 21:33
Leon Bristedt jublar - Rögle vann med 5-2 mot Örebro
#RBKÖHK

Rögle hade inför matchen vunnit tio av de 16 matcher man gjort första målet i under säsongen. Det blev, till slut, en elfte. Segersiffrorna skrevs till 5-2 hemma mot Örebro.


Inför matchen hade Rögle vunnit tio av 16 matcher där man gjort första målet. Och även om gästande Örebro var lite bättre inledningsvis var det hemmalaget som, vackert, spräckte dödläget när Daniel Zaar avslutade ett anfall tillsammans med Tim Brothén och Kodie Curran. Curran hade legat bakom ett par andra farligheter före det. Men de nästföljande målen tillhörde gästerna.

Marcus Weinstock kvitterade knappt två minuter efter Zaars ledningspuck och med 13:45 på klockan serverade Weinstock Shane Harper med en vacker crosspassning. Harper lyfte in gästernas andra mål för aftonen och det resultatet stod sig perioden ut.

– Vi fastnar i vår zon och vi är inte riktigt nöjda med vårt spel. Det är väldigt slarvigt därute. Pucken studsar lite för oss. Vi måste höja passningskvaliteten och få lite längre anfall, sa Rögles målskytt Daniel Zaar till C More.

– Det är skönt att ta bort momentum från dom och få momentum själva. Det är två långa perioder kvar och det gäller att fortsätta. Vi behöver hålla pucken längre ner i deras zon och inte uppe vid linjen, säger Marcus Weinstock i Örebro till C More .

Röglevändning i andra grunden till seger

Hemmalaget fick fason på spelet i mittperioden och vände på steken med två mål. Det första kom efter drygt åtta och en halv minuts spel när Leon Bristedt stänkte in 2-2 i powerplay. Den aningen griniga mittperioden resulterade i flertalet utvisningsminuter, främst för bortalaget Örebro som drog på sig 14 stycken mot hemmalagets två.

"Täta defensiven - och gå framåt"

Rögletränaren Cam Abbott hade sin vision klar inför den tredje perioden:

– Vi ska täta till defensiven samtidigt som vi ska gå för nästa mål, sa han till C More i paus.

Och han fick precis som han ville. Ted Brithén hängde 4-2 och hemmalaget kunde ha gjort fler mål men det dröjde till drygt två minuter återstod då Trevor Mingoia definitivt kunde avgöra tillställningen med 5-2-pucken i tom bur.

– Vi tappar några puckar och då blir det några enkla mål. Då är det svårt att vinna på bortaplan i SHL, sa Örebros tränare Niklas Eriksson till C More efter matchen.

Desto gladare miner i Röglelägret:

– Det var skönt att vi kunde ta tre poäng. Vi spelade hyfsad hockey idag och då är det skönt att få med sig poäng, säger Ted Brithén.

Rögle vann därmed för åttonde gången i rad i SHL-sammanhang hemma mot Örebro.

Highlights från matchen ser du här