Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Timrå
TIK

Djurgården vann mot Timrå - till slut

12 februari 2019 21:30
Djurgården vann mot Timrå - till slut
#DIFTIK

Timrå stod upp mot Djurgårdens offensiv och fick med sig en poäng från Stockholm. Men två gick till hemmalaget efter Marcus Davidssons kyliga avgörande i förlängning.


Gästande Timrå ville försöka hålla anfallsstarka Djurgården utanför sin egen box så mycket som möjligt. Uder den första perioden lyckades man med det till stor del. Djurgården skapade en del chanser, inte minst när bröderna Davidsson stack iväg på offensiva äventyr. Men närmast kom Timrås Henrik Törnqvist som hade ett rungande slagskott i ribban. Inledningsakten blev dock mållös med hemmafördel i skotten, 8-7.

– Jag tror att det kommer att bli bättre i andra. Vi har några småslarviga saker. Ett par individuella misstag som vi måste ta bort. Vi får några bra kontringar på dem, sa Marcus Davidsson till C More i paus.

– Vi vet att de kommer ut starkt i första perioden. Vi vet att de gillar att åka mycket skridskor. Jag tycker att vi stod upp ganska bra. De hade några långa anfall men vi höll dem på utsidan. Framåt hade vi några lägen. Det var något i powerplay och vi hade några bra anfall. Men det gäller att ta vara på lägena också.

Timrå i ribban - Djurgården i mål

– Det kuggar inte. Det blir lite för omständigt. En snabbare förstavåg, och lite mer tryck. Nu spelar vi på Timrås premisser, sa Djurgårdens tränare Robert Ohlsson inför mittperioden. Även om hemmalaget ökade trycket - man vann skotten i den andra perioden med 10-3 - hade Timrå ytterligare en puck i ribban. Denna gång var det den forne Djurgårdsspelaren Alexander Falk som via en försvarare ställde Redieborn i hemmalagets mål. Men målvakten fick alltså hjälp av överliggaren på nytt. Istället spräckte hemmalaget nollan genom Dick Axelsson vars mål videobedömdes innan det godkändes.

– Jag tycker vi är i deras zon, men det gäller att förvalta chanserna bättre. Vi måste skjuta mer. Det är ett lag som backar hem och vi måste utnyttja det. I tredje handlar det om att vi ska fortsätta. De backar hem och går på kontringar, och de gör det bra. sa målskytten till C More i paus.

Timrå, som oroat hemmalaget stundtals, hade dock faktum klart inför slutperioden: – Vi måste försöka skapa lite längre anfall och trötta ut dem lite, sa Alexander Falk till C More.

Jämnt in i det sista

Timrå höjde sitt spel markant i slutperioden och skapade flertalet kvalificerade chanser. Knappt sex minuter in i slutperioden vann Rickard Palmberg pucken i offensivv zon och serverade den till Johannes Kinnvall som kunde kvittera för gästerna med sitt tioende mål för säsongen - bäst bland alla backar i SHL. Timrå vann skotten i den tredje perioden med 10-9 men fler mål blev det inte från något håll.

Matchen gick till förlängning och där skapade lagen chanser åt varsitt håll när Timrå fick en halvchans innan spelet vände och Emil Bemström fick ett friläge som inte förvaltades. Istället kunde Marcus Davidsson jobba sig till ett friläge med knappa halvminuten kvar och några sekunder senare var matchen avgjorde efter att han överlistat en storspelande Svedberg i Timråkassen.

– Jag tänkte att jag inte skulle kladda för mycket. Bara lägga pucken till rätta och skjuta, sa segerskytten till C More efter matchen.

I Timrå var man efter omständigheterna ändå nöjda:

– Det var en bra match överlag. Killarna kämpar väl i nästan 65 minuter och det tar vi med oss, sa tränaren Fredric Andersson.

Highlights från matchen ser du här