Färjestad höll undan i målfesten

12 februari 2019 21:45
#MIFFBK

Trots Färjestads solida fyramålsledning i inledningen av den andra skulle Malmö skapa nerv ända in i det sista på tisdagskvällen. Skånelaget växlade upp och var bara ett mål ifrån att komma ikapp i den tredje perioden - men Färjestad höll undan och kunde och inkassera samtliga tre poäng.

Det var i vanlig ordning händelserikt när Malmö och Färjestad drabbade samman. Mötet i Malmö Arena hann knappt börja innan det ringde bakom Cristopher Nihlstorp, när Jesse Virtanens avslut stenhårt i sargen bakom Malmömålet studsade perfekt ner till Michael Lindqvist. Från nära håll gjorde forwarden inga misstag när han tryckte in 0-1-pucken - och kort därefter var det dessutom utökat för gästerna när Oskar Steen skickade upp 0-2 högt bakom hemmalagets burväktare.

Knappt halvvägs in i perioden åkte Färjestads Axel Ottosson på ett matchstraff. Tacklingen tog i huvudet på Kim Rosdahl som fick ledas av isen och Malmö fick chansen i ett långt numerärt överläge - och väl där kom också reduceringen. Konstantin Komarek hittade fram till Frederik Storm, som i slottet vinklade in en styrning som satt i krysset bakom Adam Werner.

– De kom ut mycket bättre och med mer fart än vad vi gjorde. Vi var på hälarna, men det där powerplayspelet hjälpte oss lite. Det var lite jobbigt att de fick så mycket medstuds, men det är så hockey är, och vi kanske får in en puck snart, sade målskytten Frederik Storm till C More i pausen.

Färjestads inledning av perioden blev än starkare i mittenakten. Inom loppet av knappt tre minuters spel hade laget gått upp till hela 1-5 och hade dessutom bud på än fler fullträffar när Malmö hamnade i en rejäl svacka.

Skånelaget skulle dock efter kallduschen och uppförsbacken komma tillbaka och kunde först reducera genom Max Görtz, innan Carl-Johan Lerby stänkte in ytterligare en viktig reducering med dryga minuten kvar av perioden.

– Nu är det match igen av det hela. Kollar vi på hur Malmö har jobbat efter våra mål i början, märker vi att de är på gång. Vi har en fantastiskt bra start, men sen tycker jag att vi börjar fuska i vårt arbete. Då ser vi vad som händer, sade Färjestads Jesper Olofsson i C More.

"Svårt att komma tillbaka"

Tio minuter in i den tredje perioden skulle Jesper Olofsson utöka sin målskörd. Forwarden skrinnade snabbt in i den offensiva zonen och hängde in 3-6-målet - ett mål som såg ut att vara något av spiken i kistan för värmlänningarna. Men Malmö skulle dock hämta ny kraft. Henrik Hetta tryckte in 4-6 och med mer än tre minuter kvar kom nästa reducering för Malmö, när återigen Carl-Johan Lerby dunkade in ett skott från blå.

Malmös forcering i slutskedet var bastant och Fredrik Händemark hade ett gyllene läge i periodens slutsekunder. Färjestad höll dock undan och inkasserade samtliga tre poäng när laget fortsatt hakar på i toppen av SHL-tabellen.

– Klart att vi är långt ifrån nöjda. Det är en tuff start med två snabba som vi återhämtar oss ifrån litegrann, men vi får sedan en tuff start på andra igen. Det är svårt att komma tillbaka när man släpper till sådana stora handikapp, summerade en missnöjd Peter Andersson till C More efter slutsignal.